Λινού: Oι ΜΕΘ είναι περιορισμένες - Eνδεχόμενο νοσηλείας σε γειτονικές χώρες

Λινού: Oι ΜΕΘ είναι περιορισμένες - Eνδεχόμενο νοσηλείας σε γειτονικές χώρες

Σε νεότερες δηλώσεις της, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού άφησε ανοικτό το Ενδεχόμενο νοσηλείας ασθενών του κοροναϊού σε γειτονικές χώρες.

Για το ενδεχόμενο να μεταφέρονται ασθενείς σε γειτονικές χώρες προκειμένου να νοσηλευτούν μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Αναφερόμενη στην εστίαση, επισήμανε πως «όλες οι διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι η εστίαση είναι εστία μετάδοσης και η ενίσχυση του delivery catering επιβάλλεται».

«Δεν γίνεται να συνωστίζονται και στα μέσα και στους χώρους εργασίας», κάνοντας λόγο για τηλεργασία στο 90% των εργαζομένων και «κουπόνια σε όσους δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι».

Ως προς τις προσπάθειες να μην κλείσει εντελώς η εστίαση, υπενθύμισε ότι ήδη ανακοινώθηκε η επιδότηση για θερμάστρες εξωτερικού χώρου ώστε να παραταθεί η λειτουργία των εξωτερικών χώρων.

Για το ενδεχόμενο νοσηλειών σε γειτονικές χώρες, η καθηγήτρια ανέφερε ότι «οι κλίνες στην Ελλάδα είναι πολλές, οι ΜΕΘ είναι περιορισμένες», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νοσηλειών σε γειτονικές χώρες, επισημαίνοντας:

«Είμαστε μια ενιαία χώρα, ο κίνδυνος είναι παγκόσμιος όσο μπορούμε να μειώσουμε τη διασπορά ακόμα και σε ένα χωριό, τους βοηθάμε όλους».

Ως προς το πότε θα τελειώσουμε με τον κοροναϊό, η ίδια σημείωσε πως «θα καθαρίσουμε όταν εμβολιαστούμε σε μεγάλο ποσοστό, μέχρι τότε μπορούμε να μεταθέσουμε το ζήτημα για καλύτερες εποχές και να κερδίσουμε χρόνο για ενίσχυση της υγείας».

 

medlabgr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα