Tσιόδρας: Είναι ώρα να μιλήσει η καρδιά, η φωνή της συνείδησης - Μοναδική μας επιλογή η μάσκα

Tσιόδρας: Είναι ώρα να μιλήσει η καρδιά, η φωνή της συνείδησης - Μοναδική μας επιλογή η μάσκα
Ο Σωτήρης Τσιόδρας πήρε τον λόγο κατά την ενημέρωση του Υπ. Υγείας και απευθύνθηκε στους πολίτες σε προσωπικό τόνο.
 
"Μια ιστορική ημέρα, με ιστορικές μνήμες ανδριοσύνης απέναντι στον φασισμό. Βλέπετε ότι δεν κρατάω χαρτιά μπροστά μου, αφού περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, η φωνή της συνείδησης.
 
Δεν χάνουμε την ελπίδα μας, συνεχίζουμε να διατηρούμε τα μέτρα οριζόντιου τύπου χωρίς να φτάνουμε στο Lockdown. Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown με τις συνέπειες που έχει αυτό, δεν μπορούμε όμως να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός.
 
Βλέπουμε με στενοχώρια να ανεβαίνει η διασπορά και να πιέζεται το σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα. Περιμέναμε να είναι χειρότερα τα πράγματα στο 2ο κύμα της πανδημίας. Έτσι κινούνται οι πανδημίες. Είναι η ώρα της συνείδησης, το θέμα της ευθύνης κουράζει. Είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές. Δεν είναι σκλαβιά αλλά είναι επιλογή ελευθερίας.
 
Έχουμε αισιοδοξα μηνύματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης, ότι δουλεύει σε όλες τις ηλικίες. Ελπίδα και από τις ΗΠΑ και από Ρωσία, για ένα εμβόλιο νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε.
 
Δεν μπορούμε όμως να σταθούμε αδιάφοροι στη διασπορά του ιού. Εμείς σαν επιστήμονες είμαστε εδώ, προσπαθούμε με όσο το δυνατόν μικρότερο περιορισμό να προχωρήσουμε σε αυτό. Η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή σε αυτό, δεν έχουμε άλλη επιλογή.
 
Έχω να πάω σε καφέ από τον Φεβρουάριο. Αν είχα βγει με έναν φίλο δεν θα έβγαζα τη μάσκα για να του μιλήσω, μόνο για να φάω. Πρέπει να φοράμε τη μάσκα σωστά, όχι κρεμασμένη, ούτε κάτω από τη μύτη (σ.σ. έδειξε τον τρόπο). Οι κανόνες δεν είναι για να μας δεσμεύουν, είναι για να είμαστε ελεύθεροι.
 
«Προσπαθήσετε να αποφύγετε το συνωστισμό, φοράτε σωστά τη μάσκα», τόνισε.
 
«Δεν ήρθα εδώ να σας μιλήσω για φόβο» είπε ο κ.Τσιόδρας αλλά να σας μιλήσω για ελευθερία. Δεν είμαι δάσκαλος ούτε και καθηγητής, αλλά ένας μαθητής και μαθαίνω μαζί σας για τη πανδημία».
 
«Δουλεύω 19 ώρες την ημέρα και δεν το λέω για να περηφανευτώ το λέω γιατί από όλους μας πρέπει να γίνει μια θυσία. Μια θυσία σαν αυτή που έκαναν οι πρόγονοί μας», κατέληξε.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα