Αγιος Δημήτριος: Ανθιμος, ιερείς και ψάλτες χωρίς μάσκες στον ναό

Αγιος Δημήτριος: Ανθιμος, ιερείς και ψάλτες χωρίς μάσκες στον ναό

Την ώρα που σχηματίζονται ουρές από πιστούς έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οι παρόντες ιερείς μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν φορούν μάσκα. Αν και τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό είναι υποδειγματικά, (καρέκλες με αποστάσεις) ιερείς και πιστοί δεν τηρούν τα μέτρα.

Οι προσκυνητές που ήθελαν να ανάψουν ένα κερί αποδείχθηκαν περισσότεροι, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να ανακόψουν τη ροή και να υπάρξει ένταση με κόσμο που ανέμενε στα κιγκλιδώματα που στήθηκαν επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Η ουρά πιστών στο πεζοδρόμιο-κατά μήκος του ναού- παραμένει μεγάλη, ενώ δεν τηρούνται σε πολλές περιπτώσεις οι αποστάσεις.

Στο μεταξύ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του '40, που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου 2020. Σήμερα,  η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στις 13:00 στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:00 θα μεταβεί στο Διοικητήριο, όπου θα ξεναγηθεί στο Ιστορικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, θα ξεναγηθεί στις 12:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Casa Bianca και θα ακολουθήσει γεύμα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Το απόγευμα στις 18:15 θα επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο της πόλης.Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, η κ. Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί στις 10:30 το Γ΄ Σώμα Στρατού και θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα