Επίδομα 534 ευρώ: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων

Μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου έχουν προθεσμία οι εργοδότες να υποβάλουν τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις δικές τους αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ώστε να λάβουν την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού ύψους 534 ευρώ.

Το συγκεκριμένο μέτρο για την υποβολή αναστολών συμβάσεων εργασίας και την χορήγηση της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού των 534 ευρώ, αφορά επιχειρήσεις και εργαζομένους που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού και ανήκουν στους εξής κλάδους: επισιτισμός, τουρισμός, μεταφορές, πολιτισμός, αθλητισμός, ξενοδοχειακα καταλύματα, τουριστικά λεωφορεία.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας η μεταφορά πίστωσης συνολικού ύψους 340.326 ευρώ, το οποίο αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων κα.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 340.326 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, που αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 729 δικαιούχους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Βρούτσης: Έρχεται και τον Νοέμβριο το επίδομα των 534 ευρώ

Την επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας και της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, «Τώρα ό,τι συμβαίνει».   

«Εξετάζουμε την επέκταση των αναστολών και για το μήνα Νοέμβριο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία συναπόφασης με το υπουργείο Οικονομικών. Πολύ σύντομα, νομίζω, θα υπάρξει ανακοίνωση», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας ισχύει μέχρι και τον Οκτώβριο σε επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται βάσει ΚΑΔ, όπως επίσης επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων. Τώρα το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζεται να επεκτείνει το μέτρο και για τον Νοέμβριο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα