Επεισόδια και χημικά έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Επεισόδια και χημικά έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων κατά της αστυνομικής βίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αφορμή ήταν τα επεισόδια που προκλήθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Νωρίτερα η συγκέντρωση ξεκίνησε στη Λεωφόρο Κατεχάκη κοντά στο υπουργείο. Οι διαδηλωτές ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για υπέρμετρη αστυνομική βία. Υπήρχε φραγμός στη Λεωφόρο Κατεχάκη, στο ύψος της Υπηρεσίας Ασύλου από αστυνομικούς των ΜΑΤ και κλούβες της αστυνομίας.

Ωστόσο, κάποιοι από τους διαδηλωτές κατάφεραν και έσπασαν τον φραγμό, και άρχισαν να τρέχουν προς την είσοδο του υπουργείου. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ άρχισαν να τους κυνηγούν  και ακολούθησε ένταση Οι άνδρες των ΜΑΤ ακινητοποίησαν δύο διαδηλωτές, ενώ σημειώθηκε περιορισμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια κατέβηκε ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, που συνομίλησε με διαδηλωτές αλλά και βουλευτές του ΚΚΕ που βρίσκονταν εκεί. Ακολούθως επετράπη στους διαδηλωτές να φθάσουν στην είσοδο του υπουργείου ενώ τα δύο άτομα που προσήχθησαν, αφέθηκαν ελεύθερα. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κατεχάκη καθώς είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα