Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα σε Υγειονομικούς – Νέα περιστατικά στη Λάρισα

Το ένα μετά το άλλο πλήττονται τις τελευταίες ημέρες τα νοσοκομεία από τον κορωνοϊό, αφού όλο και περισσότερα περιστατικά καταγράφονται σε Υγειονομικούς. Οι φόβοι των αρχών εστιάζονται στις επόμενες εβδομάδες οπότε και εκτιμάται ότι θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, αφού όσο κρυώνει ο καιρός αυξάνεται και η μεταδοτικότητα.

Οι αρμόδιοι ανησυχούν ότι μπορεί να έχουμε αύξηση περιστατικών και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, γεγονός που μπορεί να μπλοκάρει την κανονική ροή της κίνησης ασθενών. Άλλωστε πολλές κλινικές έχει χρειασθεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Είναι ενδεικτικό ότι μετά το Σωτηρία και το Θριάσιο και το ΚΑΤ βρέθηκε πρόσφατα με περιστατικά.

Στο μεταξύ και σε νοσοκομεία της περιφέρειας καταγράφονται κρούσματα με αποτέλεσμα να κλείνουν κλινικές και οι υγειονομικοί να μπαίνουν σε καραντίνα. Και το ζήτημα που τίθεται είναι εάν στην περίπτωση αυτή θα επαρκούν οι εργαζόμενοι για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά covid-19.

Κρούσματα και στη Λάρισα

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), «χτύπημα» του κορονοϊού έχουμε και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Νοσηλευτής του χειρουργείου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Γι αυτό έκλεισαν χειρουργικές αίθουσες, ενώ ακόμη δύο νοσηλεύτριες του ίδιου νοσοκομείου της γαστρεντερολογικής κλινικής βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό πριν από λίγες ημέρες.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ζητούν να γίνονται τακτικά τεστ σε όλο το προσωπικό και οι υγειονομικοί που έχουν υπάρξει επαφές με θετικά κρούσματα να μπαίνουν σε επταήμερη καραντίνα.

Πάντως σε κάποια νοσοκομεία οι υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα δεν αποχωρούν καν από την εργασία, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ενδεικτική η περίπτωση του Θριασίου νοσοκομείου όπου σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, μετά από τρία κρούσματα που κατεγράφησαν, οι υγειονομικοί που ήταν κοντά δεν βγήκαν ποτέ σε καραντίνα. Γι’ αυτό και το Σωματείο των Εργαζομένων στο Θριάσιο διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώστε να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα