Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πότε θα παραδοθούν τα νέα λεωφορεία στην Αθήνα - Το χρονοδιάγραμμα

Επιταχύνεται το χρονοδιάγραμμα για την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου της Αθήνας, που είχε ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη σύσκεψη που είχε με τον υπουργό, Κώστα Καραμανλή.

«Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, στις αρχές του νέου έτους επρόκειτο να έχουν τεθεί σε κυκλοφορία 500 νέα λεωφορεία στην Αθήνα, εκ των οποίων 300 με leasing και 200 μέσω σύμβασης με τα ΚΤΕΛ. Κατόπιν εντατικών προσπαθειών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με στόχο να υπάρξει όσο πιο άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το χρονοδιάγραμμα αυτό επιταχύνεται" αναφέρει η ενημέρωση του Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα 100 από τα 200 συνολικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα έρθουν νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη και συγκεκριμένα από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Τα υπόλοιπα 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου και τα 300 λεωφορεία με leasing, θα έρθουν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Πιο αναλυτικά:

Τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν κάτω από 850 οχήματα.

Σήμερα, με καλύτερη συντήρηση των οχημάτων, έχουμε φτάσει να κυκλοφορούν 1.100

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 30%

Μέχρις τέλος Νοεμβρίου έρχονται σταδιακά με σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ 200 λεωφορεία, φτάνοντας τα 1.300

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 53%

Μέχρι το τέλος του έτους, θα προστεθούν σταδιακά με leasing άλλα 300, σύνολο 1.600

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 89%

Παράλληλα, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να επιταχύνουμε την παραλαβή και των 300 λεωφορείων με leasing έως το τέλος του χρόνου

"Στόχος είναι, όσο πιο άμεσα να ενισχυθεί ο στόλος ιδίως της Αττικής, προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους. Δεν ξεχνάμε όμως πως το πιο σημαντικό μέτρο, όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί, αφορά στη χρήση της μάσκας και ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την υπευθυνότητα που δείχνει καθημερινά" καταλήγει η ενημέρωση.

https://www.real.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα