Στην Ευελπίδων οι τρεις συλληφθέντες για τη γιάφκα στο Κουκάκι

Στον Εισαγγελέα στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι τρεις συλληφθέντες, μετά την έρευνα από άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη γιάφκα στο Κουκάκι και στις οικίες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο γραφείο του ανακριτή, όπου θα απολογηθούν. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα, γνωστά μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την συμμετοχή των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ειδικότερα σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς τα τελευταία 7 χρόνια στην Αττική, εξετάζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται στην οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να "δένουν" τους δύο άνδρες και τη γυναίκα που συνελήφθησαν με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

 Το οπλοστάσιο της γιάφκας στο Κουκάκι - Τι βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων

Φωτογραφίες από τα ευρήματα στη γιάφκα στο Κουκάκι και στα σπίτια των συλληφθέντων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, από τις μέχρι τώρα έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν βρεθεί και κατασχεθεί σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης βάρους περίπου 1.600 η καθεμία (αμμωνίτιδα), 14 κοινοί πυροκροτητές, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ).

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν πολλά ψηφιακά πειστηρία (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και δύο πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Όπλα και εκρηκτικά σε γιάφκα στο Κουκάκι - Τρεις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική

Το σύνολο των πειστηρίων που έχουν κατασχεθεί θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διενεργηθούν εργαστηριακές εξετάσεις. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης - συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία επτά χρόνια. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Δείτε φωτογραφίες από τα ευρήματα

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ