Αντιτρομοκρατική: Το οπλοστάσιο της γιάφκας στο Κουκάκι - Τι βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων

Αντιτρομοκρατική: Το οπλοστάσιο της γιάφκας στο Κουκάκι - Τι βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων

Φωτογραφίες από τα ευρήματα στη γιάφκα στο Κουκάκι και στα σπίτια των συλληφθέντων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, από τις μέχρι τώρα έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν βρεθεί και κατασχεθεί σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης βάρους περίπου 1.600 η καθεμία (αμμωνίτιδα), 14 κοινοί πυροκροτητές, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ).

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν πολλά ψηφιακά πειστηρία (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και δύο πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Όπλα και εκρηκτικά σε γιάφκα στο Κουκάκι - Τρεις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική

Το σύνολο των πειστηρίων που έχουν κατασχεθεί θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διενεργηθούν εργαστηριακές εξετάσεις. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης - συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία επτά χρόνια. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Δείτε φωτογραφίες από τα ευρήματα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα