ΟΠΕΚΑ: Πότε λαμβάνουν οι δικαιούχοι το Επίδομα Παιδιού και ακόμη 8 επιδόματα

ΟΠΕΚΑ: Πότε λαμβάνουν οι δικαιούχοι το Επίδομα Παιδιού και ακόμη 8 επιδόματα

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, πληρώνονται οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΑ 9 επιδόματα και παροχές. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται η τέταρτη δόση για το Επίδομα Παιδιού Α21 και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ). Αναλυτικά τα επιδόματα που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ:

    η τέταρτη διμηνιαία δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21
    το Επίδομα Γέννησης
    τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
    το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
    το Επίδομα Στέγασης
    το Στεγαστικής Συνδρομής
    το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
    η «Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982»
    το Επίδομα Ομογενών «Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019»

Επίδομα Παιδιού

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού, Α21». Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ την τέταρτη δόση για το Επίδομα Παιδιού την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Η συνολική δαπάνη που εγκρίθηκε για το Επίδομα Παιδιού ανέρχεται στα 156.000.000 ευρώ μόνο για το τέταρτο δίμηνο του 2020. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για υποβολή νέων αιτήσεων.
Επίδομα γέννησης

Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο δόσεις των 1.000 ευρώ η κάθε μια. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα γέννησης του παιδιού. Έτσι όσοι λάβουν το επίδομα στις 30 Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν την δεύτερη δόση τον Ιανουάριο του 2021.

Επίδομα ενοικίου - στέγασης

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την ΚΥΑ του επιδόματος ενοικίου (στέγασης).
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής. Η πληρωμή μηνός Σεπτεμβρίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Αυγούστου 2020 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Σεπτεμβρίου 2020 δηλαδή την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Η πληρωμή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα