Θα μείνει και μετά την πανδημία η τηλεργασία

Θα μείνει και μετά την πανδημία η τηλεργασία

Παρελθόν αποτελεί για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις η πλήρης επιστροφή στο γραφείο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Randstad Ελλάδας, η προοπτική παράτασης της τηλεργασίας αναδεικνύεται μονόδρομος.

Η έρευνα διεξήχθη σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από όλους τους κλάδους της εγχώριας οικονομίας, με στόχο να διερευνηθεί το πώς εξελίσσεται η επάνοδος του ανθρώπινου δυναμικού στο εργασιακό περιβάλλον στην μετά COVID-19 εποχή.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε για την Αττική ο Χαρδαλιάς! 

Κατέληξε στο συμπέρασμα πως 7 στις 10 επιχειρήσεις λειτουργούν αποκλειστικά ή μερικώς με το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας και μόλις το 6% των ερωτηθέντων της έρευνας απαιτεί φυσική παρουσία για τους εργαζομένους.

Αναλυτικά, 26% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, και ανήκουν στους κλάδους της ενέργειας, της φαρμακοβιομηχανίας, της τεχνολογίας και των υπηρεσιών, δήλωσαν ότι εφαρμόζουν στο 100% την πολιτική της απομακρυσμένης εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Σε ποσοστό 45% οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα, και ανήκουν στους κλάδους της φαρμακοβιομηχανίας, των υπηρεσιών, του Retail και του Fast Moving Consumer Goods (FMCG), δήλωσαν ότι εφαρμόζουν στο 50%-80% την πολιτική της απομακρυσμένης εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Το 23% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, και ανήκουν στους κλάδους των υπηρεσιών, της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και των ασφαλιστικών, δήλωσε ότι εφαρμόζει στο 10%-30% την πολιτική της απομακρυσμένης εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό του.

Τέλος, 6% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, και ανήκουν στον κλάδο της μεταποιητικής βιομηχανίας, δήλωσαν ότι δεν θα εφαρμόσουν καθόλου την πολιτική της απομακρυσμένης εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό τους.

https://www.star.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα