Επίδομα 534 ευρώ: Πληρωμή την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Καταβάλλεται σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου η Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, ύψους 534 ευρώ σε 36.715 δικαιούχους, οι οποίοι έχουν υποβάλλει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις. Επιπλέον, σε 9 επιχειρήσεις πιστώνεται το δώρο Πάσχα του 2020. Η προθεσμία υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για το επίδομα των 534 ευρώ λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά, με σχετικές υπουργικές αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση:

    Εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 18.640.752 ευρώ για 36.715 δικαιούχους, που αφορούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις - εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους στους δικαιούχους
    Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους 4.804,28 € που αφορά στην καταβολή του επιδόματος εορτών Πάσχα 2020 που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 9.

Για τους δικαιούχους, αν η δήλωση αφορά όλο το μήνα το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

Για τους εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020 υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο για κάθε μήνα, από 01/06/2020 και μέχρι 30/09/2020 εφόσον δεν έχει άλλη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις

Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού καλούνται να υποβάλλουν:

    Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις εργοδότες που επαναλειτούργησαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020, για το χρονικό διάστημα από 01/06/2020 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους.
     Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις εργοδότες που επαναλειτούργησαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020 και επαναπροσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν πριν τις 30/09/2020.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις που καλύπτουν το χρονικό διάστημα

α)από 01/06/2020 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους και

β) από την ημερομηνία λήξης της ορισμένου χρόνου σύμβασης εργασίας τους και μέχρι την 30/9/2020, εφόσον δεν εργάζονται σε άλλον εργοδότη.

    Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις εργοδότες που επαναλειτούργησαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020, αλλά διέκοψαν οριστικά τις εργασίες τους, λόγω των συνεπειών του φαινομένου του κορονοϊού , πριν το πέρας της τουριστικής περιόδου, προβαίνοντας σε καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, (ανεξάρτητα από το αν τέθηκαν ή όχι σε αναστολή από τον εργοδότη τους).

Σε αυτήν την περίπτωση, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις που καλύπτουν το χρονικό διάστημα

α) από 01/06/2020 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους και

β) από την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους και μέχρι την 30/09/2020, εφόσον δεν εργάζονται σε άλλον εργοδότη.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται συγκεντρωτικά τον επόμενο μήνα, από το μήνα αναφοράς. Επίσης, είναι δυνατή η υποβολή μονομερών δηλώσεων και για το μήνα Ιούνιο και Ιούλιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα