Κρήτη: Χωρίς μάσκα μέσα στο δικαστήριο ο ιερέας - αρνητή της μάσκας

Κρήτη: Χωρίς μάσκα μέσα  στο δικαστήριο ο  ιερέας - αρνητή της μάσκας

Χωρίς να φορά μάσκα και με υποστηρικτές εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο ιερέας ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή, μετά το δημόσιο κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου.

Αρχικά η διαδικασία ξεκίνησε με τον ιερέα να επικαλείται πρόβλημα υγείας το οποίο επιδεινώνεται με τη χρήση μάσκας, και συγκεκριμένα πως παθαίνει δύσπνοια λόγω χρόνιας βρογχίτιδας.

Ωστόσο, το δικαστήριο τον προειδοποίησε πως αν δεν κάνει χρήση μάσκας θα κατηγορηθεί για απείθεια. Η έδρα έδωσε χρόνο στον ιερέα, όπως και σε έναν ακόμη ιερέα ο οποίος είχε προσέλθει για την υποστήριξή του προκειμένου να φορέσουν τη μάσκα και στη συνέχεια να εισέλθουν εκ νέου στην δικαστική αίθουσα.

Η δίκη, όπως αναφέρει το goodnet.gr, είναι σε εξέλιξη ενώ νωρίτερα ο ιερέας κατέθεσε αίτημα για αναβολή το οποίο και απορρίφθηκε.

Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας προκάλεσε αντιδράσεις με το δημόσιο κήρυγμα του κατά της χρήσης μάσκας σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου την περασμένη Δευτέρα, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στα όρια του αυτοφώρου και παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα