Επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας: Ο εργοδότης δεν θα υποχρεούται να κρατήσει τον εργαζόμενο

Επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας: Ο εργοδότης δεν θα υποχρεούται να κρατήσει τον εργαζόμενο

Οι παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας υπέρ των εργαζομένων και των ανέργων συνεχίζονται και θα διευρυνθούν, όσο χρειαστεί σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια των χθεσινών δηλώσεων στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την εξειδίκευση των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ωστόσο μια πιο προσεκτική ματιά σε ορισμένα από τα μέτρα της κυβέρνησης αποκαλύπτει ότι υπάρχει μονομέρεια υπέρ της εργοδοτικής πλευράς καθώς και θα εισπράξει επιδόματα -που πλέον περικόπτονται από τους ανέργους- και δεν θα έχει καμία υποχρέωση να κρατήσει τον εργαζόμενο  που πρσέλαβε μέσω του προγράμματος επιδότησης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιδότησης των 100.000 νέων θέσεων εργασίας με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

   - Αφορά όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς περιορισμό και επιδοτεί τις ασφαλιστικές εισφορές του νέου εργαζομένου για έξι μήνες, μετά τη δήλωση που θα κάνει η επιχείρηση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας.

   - Εάν η πρόσληψη αφορά μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τότε επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού.

   - Μετά το πέρας των έξι μηνών, ο εργαζόμενος μπορεί να συνεχίσει την εργασία του στην επιχείρηση που τον προσέλαβε, εφόσον και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν, αμειβόμενος εξ ολοκλήρου πλέον από αυτήν.

Δηλαδή μετά τους 6 μήνες ισχύος του προγράμματος επιδότησης των εργοδοτών, αυτοί δεν θα έχουν καμία απολύτως υποχρέωση να κρατήσουν στο προσωπικό τους τον εργαζόμενο ο οποίος έτσι θα βρεθεί και πάλι άνεργος. Δηλ. ο εργοδότης και θα έχει κάνει τη δουλειά του, πληρώνοντας ένα πολύ μικρό μέρος του εργατικού κόστους και στο τέλος δεν θα έχει καμία δέσμευση.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα