Ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κέρκυρας

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κέρκυρας

Μια αιφνιδιαστική επιχείρηση των ανδρών της ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής μέσα στις φυλακές της Κέρκυρας αποκάλυψε κρυμμένα πιστόλια, μαχαίρια και ρόπαλα. 

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής στην κυριολεξία γκρέμισαν τοίχους για να βρουν τα κρυμμένα όπλα. 

Όπως βλέπεται στο βίντεο που τράβηξε ένα από τα κομάντο της ΕΛΑΣ, οι Αρχές αναζήτησαν τα όπλα στον τοίχο που βρίσκεται διπλά από τις σκάλες. 

Στο πρώτο επίπεδο σε αυτή την κρυπτή βρέθηκε το όπλο των 9 χιλιοστών. Οι πληροφορίες όμως που είχαν στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής ανέφεραν πως τα όπλα μέσα στις φυλακές της Κέρκυρας είναι δυο.

Έτσι συνέχισαν να αναζητούν το δεύτερο πιστόλι. Στο διάδρομο που οδηγεί στη δεύτερη πτέρυγα κάτω από αυτή την μεταλλική επιφάνεια βρήκαν το δεύτερο όπλο.  Ο μεγαλύτερος φόβος όλων επιβεβαιώνεται. Βαρυποινίτες καταδικασμένοι για κακουργήματα ήταν οπλισμένοι με πιστόλια μέσα σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα. 

Η έφοδος της ΕΚΑΜ 

Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ οπλισμένοι σαν αστακοί έχουν μπει στις φυλακές της Κέρκυρας αργά το βράδυ του Σάββατου.  Αναζητούν τις κρύπτες εκεί όπου έχουν τις πληροφορίες ότι βρίσκονται τα όπλα των κρατουμένων. 

Αρχικά ανεβαίνουν τη σκάλα που οδηγεί στη μια από τις δυο πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος.

Στη γωνιά στο πρώτο επίπεδο εντοπίζουν το πρώτο σημείο όπου οι κρατούμενοι έχουν κρύψει το όπλο. Είναι ένα εννιάρι πιστόλι. Έχει προσαρμοσμένο τον γεμιστήρα με 6 φυσίγγια επίσης εντοπίζουν ακόμη έναν  γεμιστήρα με 7 σφαίρες.

Η έρευνα συνεχίζεται και κατεβαίνουν ξανά στο ισόγειο.  Σε διάδρομο που οδηγεί στην δεύτερη πτέρυγα εστιάζουν σε σημεία του τοίχου όπου υπάρχει μια μεταλλική επιφάνεια.

Δευτερόλεπτα μετά βρίσκουν ακόμη ένα όπλο. Αυτή τη φορά βρίσκουν ένα πιστόλι διαμετρήματος των 25 χιλιοστών με γεμιστήρα των 6 φυσιγγίων, ενώ δίπλα υπάρχει και ένας σιγαστήρας.

«Εκ των πραγμάτων έχουν ακυρωθεί όλες οι γραμμές και τα μέτρα ελέγχου της φυλακής. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει» σημείωσε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος, προσθέτοντας: «Είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα. Δεν μιλάμε για απλά απαγορευμένα είδη μιλάμε για δύο όπλα. Ούτε η εισαγωγή τους είναι εύκολη μέσα σε ένα φωτογραφικό κατάστημα και πρέπει να μας απασχολήσει συνολικά αυτό το ζήτημα». 

Βρέθηκαν και μαχαίρια 

Ο οπλισμός όμως των κρατουμένων δεν είναι μόνο τα πιστόλια. Σε κοινοχρήστους χώρους αλλά και σε κελιά των φυλακών Κέρκυρας εντοπίζονται πέντε μαχαίρια και δυο ρόπαλα. 

Οπλισμός ικανός να προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό σωφρονιστικών και κρατουμένων.

«Η αποκάλυψη όπλων και ναρκωτικών στο σωφρονιστικό κατάστημα είναι ανησυχητική, αλλά είναι και απόδειξη ότι οι αρμόδιες αρχές κάνουν καλά τη δουλειά τους» ανέφερε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

«Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, σε συνεργασία πάντα με την Ελληνική Αστυνομία και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, έχει εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης της «μαφίας των φυλακών» πρόσθεσε η κυρία Νικολάου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι έλεγχοι στα σωφρονιστικά καταστήματα θα συνεχιστούν.

Στην έρευνα που ήταν παρούσα η διευθύντρια των φυλακών εντοπίστηκαν ακόμη ναρκωτικά αλλά και εξοπλισμός για κινητά τηλέφωνα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 8 κρατουμένων, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα