Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων

Την επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την οριστική ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς αναμένουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Αύριο Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα η επιτροπή των ειδικών και η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Σε δηλώσεις της σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί.

Ερωτηθείσα αν θα ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια την ίδια ημερομηνία, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι για ταυτόχρονη έναρξη σε όλες τις βαθμίδες.

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, το Σάββατο, η Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, εμφανίστηκε καθησυχαστική τονίζοντας ότι «σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων η μετάδοση από παιδί σε παιδί, μέσα στις τάξεις, είναι σπάνια και το άνοιγμα των σχολείων δεν συνδέθηκε με σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις διάφορες κοινότητες». Σημείωσε ακόμη ότι τα μέτρα πρόληψης για τα σχολεία ανήκουν στην αρμοδιότητα των διαφόρων κρατών μελών της Ένωσης, αλλά και ότι, κατά κανόνα, θα έπρεπε να ακολουθούν τα μέτρα δημόσιας υγείας της υπόλοιπης κοινωνίας.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News