Προσλήψεις με νέα προκήρυξη στον ΟΑΣΑ, ποιες ειδικότητες θα προσληφθούν

Προσλήψεις με νέα προκήρυξη στον ΟΑΣΑ, ποιες ειδικότητες θα προσληφθούν

Προσλήψεις στον ΟΑΣΑ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών για τον περιορισμό μέτρων της διασποράς του κορονοϊού. Ολες οι ειδικότητες. Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, όπως αυτών που προκύπτουν από τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, δύναται να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τις κάτωθι ειδικότητες: ΔΕ ή ΤΕ Οδηγών, ΔΕ ή ΤΕ Μηχανοδηγών, ΔΕ ή ΤΕ Τεχνιτών πάσης φύσεως οχημάτων και συρμών από τις εταιρείες Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε., Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. και Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε..

Οι προσλήψεις της παρούσας γίνονται με ευθύνη των οικείων φορέων, βάσει της σειράς προτεραιότητας και των κριτηρίων του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στο παρόν άρθρο και κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 (Α΄ 280).

Η προκήρυξη εκδίδεται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατόπιν εισήγησης του οικείου φορέα και ύστερα από έγκριση του ΑΣΕΠ, η οποία διαβιβάζεται εντός δέκα (10) ημερών από την ημέρα παραλαβής της εισήγησης του ενδιαφερόμενου φορέα, ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ E 22 Αυγούστου 2020 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 161 9225 9226 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος A’ 161/22.08.2020 άλλως θεωρείται εγκριθείσα.

Στην προκήρυξη περιλαμβάνονται τα κάτωθι: α) ο συνολικός αριθμός του προσωπικού που προσλαμβάνεται ανά κατηγορία και ανά φορέα απασχόλησης, β) τα απαιτούμενα προσόντα και δικαιολογητικά ανά κατηγορία προσωπικού. Ειδικά για τους οδηγούς απαιτούνται η κατοχή άδειας οδήγησης της οικείας κατηγορίας και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.), κατά τα οριζόμενα στο π.δ. 51/2012 (Α΄101), καθώς και τα προσόντα του άρθρου 21 του π.δ. 50/2001 (Α΄ 39), γ) τα κριτήρια κατάταξης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994 (Α΄28), και δ) η προθεσμία υποβολής αιτήσεων που ανέρχεται σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ημέρα δημοσίευσης της προκήρυξης. Η προκήρυξη δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του οικείου φορέα και του ΑΣΕΠ Περίληψη αυτής, η οποία περιλαμβάνει τον αριθμό ανά κατηγορία και ειδικότητα προσωπικού, τα απαιτούμενα προσόντα, το όριο ηλικίας και την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, δημοσιεύεται σε δύο (2) τουλάχιστον εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας για δέκα (10) ημέρες.

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως, με συστημένη επιστολή ή ηλεκτρονικά, στον οικείο φορέα, ο οποίος τις αξιολογεί και συντάσσει προσωρινούς πίνακες κατάταξης, προσληπτέων και απορριπτέων μέσα σε έναν (1) μήνα από την πάροδο της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι προσωρινοί πίνακες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του φορέα και αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για έλεγχο νομιμότητας. Κατά των προσωρινών πινάκων οι υποψήφιοι μπορούν να ασκήσουν ένσταση ενώπιον του ΑΣΕΠ μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερών που αρχίζει από την επομένη της δημοσίευσής τους.

Το ΑΣΕΠ διενεργεί τον έλεγχο νομιμότητας και τον κατ’ ένσταση έλεγχο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από την πάροδο της προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων, ενώ η απόφαση του Α.Σ.Ε.Π. κοινοποιείται στον φορέα, προκειμένου να καταρτίσει τον οριστικό πίνακα προσληπτέων.

Σε περίπτωση άπρακτης παρόδου της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου, θεωρείται ότι το ΑΣΕΠ. επικυρώνει ως οριστικό, τον προσωρινό πίνακα. 

Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα προσληπτέων, διανύουν, πριν από την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με τον οικείο φορέα, ειδική δοκιμαστική υπηρεσία διάρκειας ενός (1) έτους, για την οποία συνάπτεται σύμβαση δοκιμαστικής υπηρεσίας με αποδοχές.

Κατά το διάστημα της ειδικής δοκιμαστικής υπηρεσίας, οι προσληπτέοι διαθέτουν όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου αντίστοιχης ειδικότητας του οικείου φορέα και παρακολουθούν ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης ανά κατηγορία ειδικότητας.

Μετά από την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας της παρ. 4, διενεργείται έλεγχος καταλληλότητας και επάρκειας του προσωπικού σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον καταστατικό του οικείου φορέα.

Οι προσληφθέντες της παρ. 4 που κρίνονται επιτυχόντες της διαδικασίας ελέγχου καταλληλότητας και επάρκειας προσλαμβάνονται από τους οικείους φορείς με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

https://www.dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα