Ουρές χιλιομέτρων στην Κακαβιά. Ανησυχία για τα πλαστά τεστ

Ουρές χιλιομέτρων στην Κακαβιά. Ανησυχία για τα πλαστά τεστ

Αυξημένη είναι η κίνηση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, καθώς από την Κυριακή θα μπορούν πλέον -σύμφωνα με τα νέα μέτρα μείωσης διασποράς του κορονοϊού-να εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος έως 750 άτομα ημερησίως, και θα τίθενται σε επταήμερη κατ' οίκον απομόνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη γειτονική Αλβανία δρα κύκλωμα χορήγησης αρνητικών αποτελεσμάτων μοριακών ελέγχων που από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπήρχαν δύο δεδομένα για την Αλβανία. Το πρώτο ότι τα μόνα τεστ που έχουν ισχύ είναι αυτά που εκδίδει το Κρατικό Νοσοκομείο των Τιράνων, και το δεύτερο πως ήδη εκδίδονται από διάφορες πηγές σε ολόκληρη την χώρα είτε πλήρως πλαστογραφημένα αρνητικά τεστ, είτε από μονάδες υγείας που δεν έχουν την δυνατότητα αποτελεσματικών εξετάσεων για την COVID-19!

Έτσι έχουν ενημερωθεί όλα τα κλιμάκια ελέγχου στα σύνορα με την Αλβανία να πραγματοποιούν ιδιαίτερα προσεκτικούς ελέγχους στα έγγραφα των PCR και να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε αυτούς που έχουν ανάλογη βεβαίωση από το συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα