Έλα να σου δείξω το σπίτι μου - Έτσι ο 63χρονος προσπάθησε να αρπάξει τη 10χρονη

Έλα να σου δείξω το σπίτι μου - Έτσι ο 63χρονος προσπάθησε να αρπάξει τη 10χρονη

Συγκλονίζουν τα όσα δηλώνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που απέτρεψαν την τελαυταία στιγμή, προσπάθεια αρπαγής δεκάχρονου κοριτσιού από 63χρονο συνταξιούχο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

"Κάναμε έλεγχο σε ένα μαγαζί στην Αριστοτέλους, όταν ήρθε υπάλληλος διπλανού καταστήματος να μας ενημερώσει ότι είδε τον 63χρονο να πλησιάζει τη 10χρονη που πουλούσε χαρτομάντηλα στο δρόμο" είπαν οι δημοτικοί αστυνομικοί Ευαγγελία Στρατή και Πορφύρης μιλώντας στον Τ/Σ "ΣΚΑΙ".

"Έλα να σου δείξω το σπίτι μου, έχω μεγάλο σπίτι" και "θα σου δώσω λεφτά μετά να γυρίσεις με ταξί" ήταν το όσα φέρεται να είπε ο 63χρονος στη 10χρονη σύμφωνα με τη μαρτυρία που ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των δύο δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι άφησαν τον έλεγχο και άρχισαν να ακολουθούν τον συνταξιούχο και το ανυποψιάστο κοριτσάκι.

Αφού ενημέρωσαν την υπηρεσία τους, λίγη ώρα αργότερα άντρες της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας ακινητοποίησαν τον 63χρονο και του πέρασαν χειροπέδες, αποτρέποντας έτσι τα χειρότερα για το 10χρονο κοριτσάκι, με καταγωγή από τη Βουλγαρία.

Στον ανακριτή ο 63χρονος

Ενώπιον του ανακριτή παρουσιάζεται ο 63χρονος έπειτα και από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Κατά την προανακριτική του εξέταση, ο 63χρονος συνταξιούχος αρνήθηκε την πράξη που τού καταλογίζεται.

Βράβευση από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Τους δύο δημοτικούς αστυνομικούς Ευαγγελία Στρατή και Πορφύρη Ευστρατιάδη που απέτρεψαν με την εγρήγορση και τα γρήγορα αντανακλαστικά την αρπαγή της ανήλικης υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, προκειμένου να τους συγχαρεί για την άμεση ανταπόκρισή τους.

"Είναι εξαιρετικό το έργο που επιτελούν οι δημοτικοί αστυνομικοί κάθε μέρα και ένα σημαντικό κομμάτι είναι το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνουν", ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, υπενθυμίζοντας πως και στο παρελθόν η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης βοήθησε στον εντοπισμό ενός ακόμη μικρού κοριτσιού, ύστερα από συναγερμό που είχε σημάνει το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Υπογράμμισε, δε, ο κ. Ζέρβας πως η δημοτική αστυνομία δεν είναι υπεύθυνη μόνο για κλήσεις και για πρόστιμα στους παραβάτες οδηγούς αλλά "επιτελεί ένα σύνθετο έργο". Ανέφερε, τέλος, ότι θα εισηγηθεί να δοθεί εύφημος μνεία στους δύο δημοτικούς αστυνομικούς, ενώ τους χάρισε και ένα μπουκάλι κρασί "Γοργόνα", από τα σταφύλια του δημοτικού αστικού αμπελώνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα