Κορονοϊός: 26 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος σε 24 ώρες. Έξι στις πύλες εισόδου

Κορονοϊός: 26 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος σε 24 ώρες. Έξι στις πύλες εισόδου

Σήμερα 24/7 ανακοινώθηκαν 26 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος.

Συνολικά τα θύματα είναι 201 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 4.135.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

"Σήμερα ανακοινώνουμε 26 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4135, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

1155 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2086 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω".

Θλίψη στο Βέλγιο, τρίχρονη πέθανε από κορονοϊό

Την τελευταία της πνοή άφησε μία τρίχρονη στο Βέλγιο, πριν από λίγες ημέρες, με τον θάνατό της να αποδίδεται στην Covid-19, τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο του κοριτσιού σήμερα, διευκρινίζοντας πως το παιδί έπασχε από διάφορες παθήσεις.

Πρόκειται για το πιο νεαρό θύμα της ασθένειας που έχει γίνει γνωστό στη χώρα, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

«Αυτή η είδηση μας αγγίζει όλους πολύ βαθιά είτε ως επιστήμονες είτε ως γονείς», δήλωσε ο Μπουτεουίζν Κατρί, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Βελγίου, όπου το τελευταίο διάστημα σημειώνεται αναζωπύρωση των κρουσμάτων.
Start-up εταιρεία αναπτύσσει τεστ διάγνωσης σε 30 δευτερόλεπτα

Ένα νέο τεστ διάγνωσης του κορονοϊού μόλις σε 30 δευτερόλεπτα χάρη σε οσμές αναπτύσσει μια ισραηλινή νεοφυής επιχείρηση, το οποίο θα επιτρέπει ανίχνευση της νόσου σε μεγάλη κλίμακα, διασφαλίζοντας «μια επιστροφή στην ομαλότητα», την ώρα που το Ισραήλ αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων της Covid-19.

Το τεστ αυτό αφορά τον εντοπισμό της παρουσίας του ιού κι όχι αντισωμάτων στον οργανισμό.

Η εξειδικευμένη στην ανάλυση οσμών χάρη σε αλγόριθμους, η εταιρεία NanoScent, η οποία εδρεύει στο Μισγκάβ, στο βόρειο Ισραήλ, έφτιαξε ένα τεστ που μοιάζει με τα αλκοτέστ, με τη διαφορά ότι ο εξεταζόμενος πρέπει να εκπνεύσει από τη μύτη κι όχι από το στόμα.

Για να κάνει το τεστ αυτό θα πρέπει κάποιος να εισπνεύσει από τη μύτη, να κρατήσει την αναπνοή του, να κλείσει το ένα ρουθούνι και να τοποθετήσει ένα σωληνάκι στο άλλο ρουθούνι. Στη συνέχεια να εκπνεύσει στον ρινικό σωλήνα, η άλλη άκρη του οποίου καταλήγει σε ένα διάφανο σακουλάκι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα