Φωτιά στις Κεχριές - Διάσπαρτες εστίες, αναζωπυρώσεις και ισχυροί άνεμοι

Φωτιά στις Κεχριές - Διάσπαρτες εστίες, αναζωπυρώσεις και ισχυροί άνεμοι

 Σε συναγερμό παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη με επίκεντρο τις Κεχριές

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, οι οικισμοί Αθίκια και Χιλιομόδι απειλούνται από το πύρινο μέτωπο. Οι κάτοικοι των Αθικίων έχουν μεταφερθεί στο Σολομό ενώ εντός του χωριού βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές (ΥΜΕΤ) και Πυροσβεστικές δυνάμεις. Για την κατάσβεση επιχειρούν και εθελοντικές ομάδες.

Προς τις περιοχές Γαλατάκι και Αθίκια, κατευθύνεται η φωτιά από τις Κεχριές, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο. Η φωτιά που καίει από το μεσημέρι σε δασική περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν έως τώρα πέντε οικισμοί. Πρόκειται για τους οικισμούς Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο, οι κάτοικοι των οποίων έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και με δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Νανόπουλος έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην περιοχή Αθίκια.

Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς.

Φωτιά Κεχριές

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις, ενώ οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται συνεχώς.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα.

Στόχος να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο πριν πέσει η νύχτα και σταματήσουν να επιχειρούν εναέρια μέσα.

Ρέθυμνο: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Δαμνόνι

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Δαμνόνι του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο

Η φωτιά ξεκίνησε από έκταση που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ξενοδοχεία της περιοχής με αποτέλεσμα την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 30 πυροσβέστες με 14 πυροσβεστικά οχήματα και με την συνδρομή του ελικοπτέρου της πυροσβεστικής, κατάφεραν πριν από λίγη ώρα με συνεχείς ρίψεις νερού, να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο. Επίσης επί τόπου βρίσκονται υδροφόρες του δήμου Αγίου Βασιλείου, πυροσβεστικό όχημα της Περιφέρειας και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή προσπαθώντας να ελέγξουν όλες τις εστίες ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν μέχρι 10 μποφόρ.

Πεταλίδι: Καλύτερη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Πεταλίδι της Μεσσηνίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Νωρίτερα, οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Μαθία, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 51 πυροσβέστες, με 17 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα