Σκέψεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους στα σούπερ μάρκετ

Σκέψεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους στα σούπερ μάρκετ

 Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας- για παράδειγμα σε σούπερ μάρκετ- τάσσονται οι ειδικοί, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.   

Μπαίνουμε σε περίοδο δυσκολιών, έχουν χτυπήσει τα καμπανάκια. Αυξάνονται τα κρούσματα που ανακαλύπτουμε στις πύλες εισόδου αλλά και τα εσωτερικά κρούσματα, δήλωσε στο Open ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, μέλος της επιτροπής των ειδικών.   

Είμαστε σαφώς σε συναγερμό. Η επιτροπή έχει συζητήσει το θέμα για τις μάσκες. Η άποψη της επιτροπής διαβιβάζεται στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις, σημείωσε ο κ. Λαζανάς, που συνέχισε λέγοντας ότι η άποψη του ίδιου αλλά και αρκετών συναδέλφων του είναι ότι πρέπει να καθιερωθεί η χρήση της μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους, φέρνοντας ως παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίζεται ότι στα σούπερ μάρκετ είχε γίνει σύσταση για τη χρήση μάσκας από τους πελάτες, ενώ ήταν υποχρεωτική για τους εργαζόμενους.   

Αυτή τη στιγμή, επειδή μπαίνουμε σε μια δύσκολη εποχή και έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, το πιο βασικό μέτρο- μιας και δεν έχουμε τα φάρμακα- είναι η πρόληψη. Η πρόληψη αφορά τις αποστάσεις, που δεν είναι πάντα εύκολο να τηρηθούν, τη χρήση μάσκας και το καλό πλύσιμο των χεριών», σημείωσε ο κ. Λαζανάς.   

Θεωρούμε ότι η μάσκα είναι πολύ βασικό μέτρο και ότι πρέπει να καθιερωθεί και στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους που μέχρι τώρα δεν είχε καθιερωθεί», συνέχισε ο λοιμωξιολόγος και σημείωσε ότι από τον Μάιο είχε εγκριθεί η εισήγηση για τη χρήση της μάσκας, αυστηρά σε κάποιους χώρους και ως σύσταση σε άλλους.   

Μιλάμε για γενίκευση της χρήσης της μάσκας. Για παράδειγμα, μέχρι τώρα στα σούπερ μάρκετ, ήταν σύσταση. Εμείς λέμε τώρα, ακόμη και στα σούπερ μάρκετ να επιβληθεί η χρήση της. Εκεί είναι η διαφοροποίηση. Ή στα πολυκαταστήματα, δεν υπήρχε η χρήση της μάσκας υποχρεωτικά από πωλητές; Από τους σερβιτόρους ή αυτούς που παρασκευάζουν τα τρόφιμα στις κουζίνες τηρείται η χρήση μάσκας; Εκτός της χρήσης της μάσκας, πρέπει να γίνουν πιο έλεγχοι από εδώ και πέρα», τόνισε ακόμη ο κ. Λαζανάς. 

 

e-radio

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα