Κορονοϊός: Αρνητικά τα τεστ 4 παιδιών και μιας εργαζόμενης στην κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Αρνητικά βγήκαν τα τεστ κορωνοϊού για 4 παιδιά και μια εργαζόμενη στην κατασκήνωση όπου μια 15χρονη διαγνώστηκε θετική στον ιό.

Ευχάριστα είναι τα νέα από τη Χαλκιδική, καθώς, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης, οι άνθρωποι οι οποίοι διέμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την 15χρονη που έχει κορονοϊό, δεν είναι θετικοί σε αυτόν.

Ο ιδιοκτήτης Χρήστος Σκούρας μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη όπου και τόνισε πως η κοπέλα ανέβασε πυρετό 37,4. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο για τον κορονοϊό, απομονώθηκε στο ιατρείο και σχεδόν 24 ώρες μετά ειδοποιήθηκαν οι γονείς της.

Επίσης ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών που έμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την κοπέλα και απομάκρυναν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σκούρα τα τεστ που έκαναν εξωτερικά τα 4 παιδιά και η Κοινοτάρχης ήταν αρνητικά. Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης, ενώ υπάρχει συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Στην κατασκήνωση συνολικά διέμεναν περίπου 900 παιδιά για το φετινό καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής 80 παιδιά αποχώρησαν αφού τα πήραν οι γονείς τους.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου της Βέροιας, Ηλίας Πλιόγκας, η 15χρονη υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο έδειξε ότι είναι θετική στην Covid-19, ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, είναι καλά στην υγεία της, δεν χρειάστηκε νοσηλεία και παραμένει στο σπίτι της.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης μετά το κρούσμα κορονοϊού

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού, οι υπεύθυνοι λειτουργίας της κατασκήνωσης, εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση.

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.

Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ