Οι παραλίες της Αττικής για οικογενειακές αποδράσεις

Οι παραλίες της Αττικής για οικογενειακές αποδράσεις

Η Αττική διαθέτει πολλές επιλογές για παραλίες και μάλιστα για όλα τα γούστα. Πιο μεγάλες ή πιο μικρές, με περισσότερο ή με λιγότερο κόσμο, κοσμοπολίτικες ή πιο απομονωμένες. Μια τέτοια είναι και οι λεγόμενες kids friendly παραλίες της Αττικής δηλαδή οι οικογενειακές. Αυτές που μπορείς να πας άνετα με τα παιδιά και να περάσετε όλοι καλά. Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι τα ρηχά και καθαρά νερά και η απλωμένη αμμουδιά για να μπορούν να παίζουν άνετα στην άμμο και στο νερό. Χωρίς να ενοχλούν ή να σας ενοχλούν καθώς οι περισσότερες από αυτές τις παραλίες είναι αρκετά απλωμένες.Παραλία Άγιος Νικόλαος

Πρόκειται για ένα αληθινό διαμάντι στην Αττική στο οποίο θα περάσεις σίγουρα καλά με την οικογένεια και θα ξαναπάς σύντομα. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται ανάμεσα σε Ανάβυσσο και Σούνιο και αποτελεί μια αληθινή όαση. Στην παραλία Άγιος Νικόλαος σε περιμένουν καθαρά, κρυστάλλινα νερά και πολύς χώρος για να διαλέξεις πού θα κάτσεις. Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα μέρος που προσφέρεται για οικογένειες. Και κανείς δεν ενοχλεί τον άλλον κυρίως λόγω της έκτασης της αμμουδιάς. Στην πραγματικότητα όταν φτάσεις θα δύο κόλπους και μπορείς να διαλέξεις αν θες ανοργάνωτο ή με το beach bar.

Παραλία Ψάθα

Μια από τις πιο φιλικές για οικογένειες παραλία στον Κορινθιακό. Εκεί απολαμβάνουν το μπάνιο εξίσου τα παιδιά και οι γονείς μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς πευκοδάσος. Εκτός από καθαρά νερά στα συν είναι ότι η θάλασσα είναι και σχεδόν πάντα ζεστή. Μια βοτσαλωτή παραλία που θα σου προσφέρει την ηρεμία που θες και τα παιδιά θα περάσουν όμορφα. Στα θετικά της είναι επίσης το γεγονός ότι έχει το απαραίτητο μέγεθος ώστε να μην έχει ποτέ συνωστισμό όσος κόσμος κι αν την επιλέγει. Αν αγαπάς τα καθαρά και ζεστά νερά τότε βρήκες που θα είναι η επόμενη βόλτα σου για μπάνιο με τα παιδιά.

Παραλία Θυμάρι

Θυμάρι: Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά 1 ώρα από την Αθήνα

Μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα υπάρχει μια παραλία ό,τι πρέπει για την εξόρμηση του σαββατοκύριακου με τα παιδιά. Τα νερά είναι ρηχά και καθαρά και υπάρχει άπλετος χώρος να στήσετε την ομπρέλα σας και τα κουβαδάκια σας. Είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τις πιο ήρεμες καταστάσεις και δεν ενδιαφέρονται για τις οργανωμένες και πολυπληθείς αμμουδιές. Και όπως μαρτυρά το όνομα του οικισμού, λέγεται έτσι από τα μέτρητα θυμάρια που υπάρχουν στις πλαγιές και σε μερικά σημεία φτάνουν μέχρι την παραλία. Την παραλία Θυμάρι θα την βρεις μετά τις παραλιακές ταβέρνες της Παλαιάς Φώκαιας και είναι μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα.

Παραλία Χάρακας

Κλασική και αγαπημένη παραλία στην Αττική για οικογενειακές βουτιές. Η παραλία Χάρακας διαθέτει ήρεμα και ρηχά νερά και αφράτη άμμο για πολλά παιχνίδια και κάστρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ευχαριστηθείς το μπάνιο σου εκεί. Ουσιαστικά ο Χάρακας αποτελεί την ιδανικότερη λύση για όσους αναζητούν μια εναλλακτική και σχετικά κοντινή παραλία. Η παραλία του Χάρακα παλιά αποτελούσε ένα καλά κρυμμένο μυστικό έξω από τη λεωφόρο Σουνίου στον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό. Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά καθώς εκτός από απλωμένη αμμουδιά έχει και ρηχά νερά. Θεωρείται δηλαδή ιδιαίτερα ασφαλής για παιχνίδι αλλά και κολύμπι.

https://exploringgreece.tv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα