Θεσσαλονίκη: Έλεγχος ρουτίνας κατέληξε σε άγριο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη δουλεμπόρων

Θεσσαλονίκη: Έλεγχος ρουτίνας κατέληξε σε άγριο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη δουλεμπόρων

Σε περιπετειώδη καταδίωξη κατέληξε ο εντοπισμός ενός οχήματος διακινητών που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς στην επαρχιακή οδό Ρεντίνας – Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το ύποπτο όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο και οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ζήτησαν ενισχύσεις.

Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση για την ακινητοποίηση του οχήματος, το οποίο από την περιφερειακή οδό κινήθηκε προς τον Κέδρινο Λόφο και από εκεί κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος». Ο Αλβανός οδηγός του Ι.Χ., βλέποντας ότι είναι ανέφικτο να ξεφύγει, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στην οδό Χατζηανδρέου, πίσω από τα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, και προσπάθησε να διαφύγει πεζή μαζί με τον συνεργό του.

Πήδηξε στο κενό

Οι αστυνομικές δυνάμεις, όμως, είχαν περικυκλώσει την περιοχή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην οδό Απ. Παύλου ο συνοδηγός, με καταγωγή από το Κουρδιστάν. Ο Αλβανός διακινητής στην προσπάθειά του να διαφύγει πήδηξε από μεγάλο ύψος και έσπασε το πόδι του, με συνέπεια να πέσει στα χέρια αστυνομικών της ΟΠΚΕ και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στο όχημα συνολικά επέβαιναν επτά παράτυποι μετανάστες, οι τέσσερις εκ των οποίων κατάφεραν να διαφύγουν. Κατά τον έλεγχο του οχήματος οι αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένους στον χώρο των αποσκευών τρεις νεαρούς Σομαλούς και τους συνέλαβαν.

https://www.newsbreak.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα