Ατύχημα ΗΣΑΠ στην Κηφισιά: Εξιτήριο σε πέντε από τους οκτώ τραυματίες

Εξιτήριο έχουν πάρει πέντε από τους οκτώ τραυματίες από το ατύχημα που συνέβη με συρμό του σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.

Ειδικότερα τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» , δύο γυναίκες και ένας άνδρας και πέντε στον «Ευαγγελισμό», τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας.

Τρεις γυναίκες από τον «Ευαγγελισμό», έχουν πάρει ήδη εξιτήριο, ενώ παραμένουν στο νοσοκομείο μία γυναίκα με ελαφρά τραύματα και ένας άνδρας με κάταγμα ισχύου.

Στο νοσοκομείο «Ερυθρός» δύο γυναίκες πήραν εξιτήριο και ένας άνδρας με κάκωση ζυγωματικού μεταφέρθηκε στην γναθοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Πώς συνέβη το ατύχημα

Στις άσχημες καιρικές συνθήκες και την ολισθηρότητα της διαδρομής αποδίδεται το ατύχημα.  

Λόγω της ολισθηρότητας, τα φρένα της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε τη διαδρομή Πειραιάς - Κηφισιά δεν «έπιασαν» και από τη σφοδρή σύγκρουση οκτώ άτομα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. 

Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. 

Ο σταθμός, στον οποίο απο την πρώτη στιγμή έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, παρέμεινε κλειστός για περίπου μία ώρα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στη γραμμή 1 να διακοπεί στο σημείο.  

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ανακοίνωση για το ατύχημα εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ, η εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρομικών μέσων:

«Σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό «ΚΗΦΙΣΙΑ», προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Ευαγγελισμός. Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:15 και διεξάγεται κανονικά.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια».

Τι δήλωσε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΗΣΑΠ κ. Φωτεινός δήλωσε στο RealFM ότι το ατύχημα συνέβη καθώς δεν λειτούργησε σωστά το αντιολισθητικό σύστημα, «είχε ψιλόβροχο και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Δεν  λειτούργησε σωστά και το αντιολισθητικό σύστημα που έχει το τρένο», είπε και απέκλεισε να είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ό,τι έπρεπε ο μηχανοδηγός. «Δεν μπαίνουν με ταχύτητες, μπαίνουν με μικρή ταχύτητα. Αποκλείεται. Το πατινάρισμα συμβαίνει συχνά, το κακό είναι να σου τύχει σε τερματικό σταθμό. Είναι και γερασμένα τα τρένα, έχουν 35 χρόνια καριέρας», σημείωσε ο κ. Φωτεινός και τόνισε ότι πρόκειται για έμπειρο οδηγό.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, μιλώντας στο ίδιο Μέσο είχε πιθανολογήσει ότι το ατύχημα προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος, «φαίνεται - αλλά το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη - ότι ήταν ανθρώπινο λάθος του μηχανοδηγού. Ότι δεν πάτησε έγκαιρα το φρένο». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα