Πρώτο κρούσμα κορονοϊός σε τουρίστρια στην Κρήτη. Βρίσκεται σε καραντίνα στο δωμάτιό της

Πρώτο κρούσμα κορονοϊός σε τουρίστρια στην Κρήτη. Βρίσκεται σε καραντίνα στο δωμάτιό της

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές και τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Κρήτης, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορονοϊού.

Πρόκειται για το πρώτο θετικό κρούσμα σε ταξιδιώτη στο νησί, μετά το άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου. Η γυναίκα από τη Ρουμανία, που κάνει με τον σύζυγό της διακοπές στην Κρήτη, είναι ένα από τα 13 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, ακολούθησε κινητοποίηση των αρχών και χρειάστηκε η βοήθεια της αστυνομίας για να εντοπιστεί τελικά σε ξενοδοχείο του δήμου Χερσονήσου.

 

Η γυναίκα βρίσκεται σε καραντίνα στο δωμάτιό της σε ξενοδοχείο στον Ανισαρά Χερσονήσου και προς το παρόν δεν εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα. Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε ετοιμότητα για την παραλαβή της και την μεταφορά της στο ξενοδοχείο covid της Χερσονήσου, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες σε αυτό. Σε δηλώσεις του στο ekriti ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να εντοπιστούν κρούσματα στην πιο τουριστική περιοχή της χώρας, τον Δήμο Χερσονήσου, όπου φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες, ωστόσο βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς, και η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη. Ο κ. Σέγκος υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής όλων των πρωτοκόλλων, αλλά και των προσωπικών κανόνων υγιεινής και προστασίας, και δήλωσε αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες που επέφερε ο κορωνοϊός, η σεζόν θα κυλήσει ομαλά.

Την ίδια ώρα στη μονάδα covid του Βενιζελείου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό στον ιό και μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα