Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων - Πόσα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων - Πόσα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφονται 28 νέα κρούσματα κοροναϊού στην ελληνική επικράτεια.

Δεκατρία κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ένα εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως σε εργαστήριο, επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.486 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 54,8% είναι άνδρες. Από το σύνολο των 3.486 κρουσμάτων, 799 (22,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.922 (55,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (50% άνδρες).

 

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα