Κορoνοϊός: Λάθος καταχώρηση τελικά το αγνώστου ταυτότητος κρούσμα

Σε λάθος καταχώρηση αποδίδεται σήμερα από τις υγειονομικές αρχές, το κρούσμα που δόθηκε στη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, (Κυριακή 28/06/20) ως "αγνώστου ταυτότητος και προέλευσης".

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ημερήσιας δραστηριότητας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, το ένα από τα χθεσινά 10 κρούσματα, δεν είχε στοιχεία επικοινωνίας και κατοικίας, που να αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο. Σήμερα, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι υπήρξε λάθος στην καταχώρηση και συγκεκριμένα, ότι υπήρξε ... διπλοεγγραφή.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι άνδρας, ο οποίος υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού, στο νοσοκομείο της Ξάνθης και βρέθηκε θετικός στον ιό, δεν μπορούσε στη συνέχεια να εντοπιστεί από τις αρχές που τον αναζήτησαν. Μάλιστα, υπήρξε η ενημέρωση ότι είχε δώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου, που δεν αντιστοιχούσε σε ενεργό αριθμό.

Ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία προσπάθησαν να διαλευκάνουν, όμως, το τι συνέβαινε ανακάλυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ότι τελικά επρόκειτο για διπλοεγγραφή. Αναμένεται να γίνει διόρθωση.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα 9 κρούσματα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα δύο ήταν εισαγόμενα από πρόσφατο ταξίδι στην Αλβανία, τρία από την Ξάνθη, ένα από Αττική και ένα από Καστοριά, δύο στη Ροδόπη.

iatropedia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα