Το σπαθί ήταν ψεύτικο - Συγκλονίζει ο θείος του ελληνοαμερικανού που έχασε τη ζωή του με τέιζερ

Το σπαθί ήταν ψεύτικο - Συγκλονίζει ο θείος του ελληνοαμερικανού που έχασε τη ζωή του με τέιζερ

Ο θείος του 29χρονου ελληνοαμερικανού Τζορτζ Ζαπάντη, μίλησε στο newsit.gr και συγκλονίζει. Έχω να κοιμηθώ 4 μέρες. Εγώ το μεγάλωσα. Εγώ κήδεψα τον πατέρα του στην Κεφαλονιά. Πέθανε στην ίδια ηλικία με τον Τζορτζ. Να πληρώσουν όσοι τον σκότωσαν

Με τρεμάμενη φωνή ο θείος του αδικοχαμένου Γιώργου Ζαπάντη, Γεράσιμος από την Σκάλα Κεφαλλονιάς, αποχαιρετά τον αγαπημένο του ανιψιό μέσω του newsit.gr και ξεσπά κατά της αστυνομικής βίας, που υπέστη ο 29χρονος που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό του θάνατο στο σπίτι του στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρει ο Γεράσιμος Ζαπάντης ο νεαρός άνδρας υπήρξε υπόδειγμα στη ζωή του ενώ έτρεφε συναισθήματα αγάπης για την ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών του την Κεφαλλονιά την οποία και επισκεπτόταν συνήθως τα καλοκαίρια.

«Έχω να κοιμηθώ και να φάω τέσσερις μέρες. Από την ώρα που έμαθα τον βίαιο θάνατο του παιδιού μας έχω χάσει τις λέξεις μου. Δεν το πιστεύω πως ο γίγαντας αυτός έφυγε τόσο άδικα από την ζωή», αναφέρει ο θείος του Τζορτζ Ζαπάντη και προσθέτει:

Είμαι αδελφός του παππού του, το παιδί αυτό όπως κι η αδελφούλα του στο σπίτι μου στην Νέα Υόρκη ερχόντουσαν σχεδόν καθημερινά. Το πιο τραγικό απ όλα είναι πως το παιδί έφυγε στην ίδια ηλικία που χάσαμε και τον πατέρα του τον Ηλία σαν χθες θυμάμαι το πένθος. Τον πατέρα του εγώ τον έφερα από την Αμερική εδώ στην Σκάλα Κεφαλλονιάς για να τον κηδέψω. Δεν ξεχνιούνται αυτά ο Γιώργος μας δυο ετών ήταν τότε. Να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του. Είναι κρίμα κι άδικο αυτό που έγινε έξω από το σπίτι του. Σε τι κόσμο ζούμε. Ποιον πείραξε αυτό το καλό παιδί για να έχει ένα τέτοιον θάνατο. Τον χτύπησαν με tazer…δεν μπορώ να το διανοηθώ. Συνεχώς μιλάω με την μητέρα του και τα παιδιά μου που είναι εκεί. Τα έχουμε χαμένα. Εύχομαι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η ιστορία άλλης μια δολοφονίας

Ο 29χρονος ελληνοαμερικανός έπεσε νεκρός στην γειτονιά του στο Κουίνς όταν ένας γείτονας κατήγγειλε ότι ο άνθρωπος αυτός οπλοφορούσε μέσα στο σπίτι του! Η υπόθεση θυμίζει πολύ εκείνη του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ο οποίος έβγαλε στους δρόμους όλη την Αμερική.

Ο Τζορτζ Ζαπάντης, ο οποίος έπασχε από διπολική διαταραχή ήταν στο υπόγειο του σπιτιού του και σύμφωνα με την καταγγελία του γείτονά του και ήταν ντυμένος μονομάχος και κρατούσε ένα σπαθί σαμουράι. Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του λίγο πριν τις 09.30 το βράδυ.

Όταν η αστυνομία εισέβαλλε στο σπίτι τον διέταξαν να πετάξει το σπαθί αλλά εκείνος αρνήθηκε και τότε άρχισαν να τον χτυπούν με όπλο τέιζερ σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας. Λίγη ώρα αργότερα τον έβγαλαν στην αυλή.

Την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες εξακολουθούσαν να τον χτυπούν με το όπλο τέιζερ. Ο 29χρονος πέθανε από ανακοπή την ώρα που τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Κουίνς.

Οι γείτονες του νεαρού αυτού ανθρώπου τον περιέγραψαν ως έναν πολύ καλό άνθρωπο ο οποίος φρόντιζε την αδερφή του που έπασχε από σύνδρομο down.

Οι ίδιοι άνθρωποι είπαν ακόμα ότι ο Ζαπάντης δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί και δεν καταλαβαίνουν γιατί  κλήθηκε η αστυνομία.

Την ώρα της σύλληψής του μάλιστα όπως είδατε και στα βίντεο ο άνθρωπος αυτός είναι άοπλος.

Υπήρχαν στιγμές που ο άνθρωπος αυτός έλεγε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και εκείνοι τον ειρωνεύονταν. «Μην παίζεις αυτός το χαρτί κανείς δεν σε πιέζει», του έλεγαν.

Η μητέρα του 29χρονου η κα Αθανασία Ζαπάντη είπε ότι η οικογένεια περιμένει την αυτοψία από ανεξάρτητο ιατροδικαστή για τα άιτια θανάτου του γιού της. Είπε ακόμα ότι η αστυνομία έπρεπε να καλέσει έναν κοινωνικό λειτουργό για να ηρεμήσει την κατάσταση.

Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση ένας γείτονας τράβηξε σε βίντεο όλο το σκηνικό με τους αστυνομικούς να βασανίζουν τον 29χρονο με τα τέιζερ και να του ουρλιάζουν χωρίς λόγο.

Οι περισσότεροι γείτονες έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την οικογένεια Ζαπάντη και για τον 29χρονο ο οποίος από την μια στιγμή στην άλλη έχασε την ζωή του από τον υπερβολικό ζήλο κακών αστυνομικών.

«Φώναζα στους αστυνομικούς ότι παίρνει φάρμακα, ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Βάλτε τους χειροπέδες και τελειώνετε», λέει ένας γείτονας.

Όσο για τον κακό γείτονα που προκάλεσε τον θάνατο του Ζαπάντη, σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που τον συλλάμβαναν χειροκροτούσε. «Αν τον δω θα τον φτύσω», είπε η κα Αθανασία.

Η γυναίκα συντετριμμένη μίλησε και στον ΑΝΤ1 και η περιγραφή της για τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της είναι συγκλονιστική. Λέει ακόμα ότι θρηνεί που δεν ήταν εκεί την ώρα που ξεψυχούσε και ότι πέθανε άδικα.

 

newsit

 

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα