Μπακογιάννης για παγκάκια: Άκουσα για 5.000 ευρώ και έμεινα παγωτό

Μπακογιάννης για παγκάκια: Άκουσα για 5.000 ευρώ και έμεινα παγωτό

Διευκρινίσεις για το κόστος των προμηθειών στο πλαίσιο των κατασκευών για τον Μεγάλο Περίπατο και την ανάπλαση του κέντρου έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Άκουσα το εξής υπέροχο από έναν φίλο μου από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είπε ότι βάζουμε ένα παγκάκι που κάνει 5.000 ευρώ και πρέπει να σας πω ότι έμεινα... παγωτό», δήλωσε προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν παγκάκια των 5.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι «η πραγματικότητα είναι η εξής: εμείς έχουμε μεταλλικές κατασκευές, διάμετρος 3,5 μ., με βάρος έναν τόνο για να μην μπορούν να γίνουν "πολεμοφόδια" και τα οποία είναι βαμμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι αντι- graffiti. Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί έως τώρα ζαρντινιέρες και παγκάκια είχαν... ζωή για ένα- δύο χρόνια και μετά τα πετούσαν. Εμείς λέμε ότι όταν παραγγέλνεις κάτι, το κάνεις για να πιάσουν και τα λεφτά τόπο, να έχει διάρκεια αυτό που προμηθεύεσαι».

Αναφερόμενος στην ανάπλαση του κέντρου, είπε ότι «έχουμε μελέτη από συγκοινωνιολόγους από το Μετσόβιο. Ακολουθούμε το παράδειγμα όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Ένα τέτοιο έργο πρέπει να το δοκιμάσεις πιλοτικά για να περάσεις στην πράξη. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη μελέτη, αλλά πριν προχωρήσουμε, θέλουμε να έχουμε διαβούλευση στην πράξη με τους πολίτες».

Για τα κυκλοφοριακά προβλήματα των τελευταίων ημερών στο κέντρο της Αθήνας, ο Κ. Μπακογιάννης ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει καλό timing για μια τέτοια αλλαγή. Οποιαδήποτε στιγμή θα είχαμε ταλαιπωρία», ενώ επέμεινε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του καλοκαιριού.

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο «γκετοποίησης» περιοχών του κέντρου, επισήμανε ότι το έργο πρέπει να περιφρουρηθεί, όπως συμβαίνει τώρα και στην Ομόνοια και αντέταξε την περίπτωση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και της Ερμού.

Σε σχέση με το εμπορικό τρίγωνο του κέντρου, τόνισε ότι «δε μιλάμε για κλείσιμο. Θέλουμε να το αναβαθμίσουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο φιλικό, φιλόξενο, ασφαλές» συμπληρώνοντας ότι «δε θέλουμε τη διέλευση χωρίς λόγο και αιτία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν θέλετε να έρθετε με το αυτοκίνητό σας να ψωνίσετε στο κέντρο, μπορείτε. Ωστόσο, αν ξεκινήσετε για παράδειγμα από την Κηφισιά για να πάτε στο Φάληρο, μην περάσετε από το κέντρο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα