ΕΦΚΑ: Απολύουν απαραίτητους συμβασιούχους μετά από 10 χρόνια εργασίας

ΕΦΚΑ: Απολύουν απαραίτητους συμβασιούχους μετά από 10 χρόνια εργασίας

Η 15η Ιουνίου είναι μια τραγική μέρα για τον e-ΕΦΚΑ, καθώς κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις σε αρκετούς συναδέλφους μας, πρώην συμβασιούχους, απασχολούμενους με δικαστικές αποφάσεις από το 2003 στον τ. ΟΠΑΔ, στη συνέχεια στο τ. ΙΚΑ και στον ΕΦΚΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) κατήγγειλε τις απολύσεις εργαζόμενων που απασχολούνται έως και 17 χρόνια με συμβάσεις στον ασφαλιστικό φορέα, κατηγορώντας παράλληλα τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ότι «προχώρησε στην απόλυση σε εφαρμογή σχετικής αρνητικής δικαστικής απόφασης».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΟΠΟΚΠ τα προηγούμενα χρόνια διεκδίκησε με επανειλημμένες προτάσεις για νομοθετική ρύθμιση τη μονιμοποίηση των συναδέλφων της με δικαστικές αποφάσεις στον e-ΕΦKA (συνολικά περίπου 140 μαζί με το ΕΤΕΑΕΠ). Η «εκκρεμότητα» της επίλυσης του προβλήματος θέτει τους εργαζόμενους σε καθεστώς ομηρίας, ενώ ταυτόχρονα συνιστά ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα. Πρόκειται για εργαζόμενους απολύτως απαραίτητους στον υποστελεχωμένο e-ΕΦΚΑ, καθώς οι περισσότεροι εργάζονται σε οργανικές μονάδες για περισσότερο από 10 χρόνια, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και Διοικήσεις του Φορέα, συμφωνούσαν διαχρονικά με τις διαπιστώσεις αυτές, χωρίς όμως να λαμβάνουν αποφάσεις για την μονιμοποίησή τους.

Αντίστοιχη στάση έχει τηρήσει και η σημερινή Διοίκηση, ενώ αρνητική ήταν η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στο αίτημα της μονιμοποίησης. Η στάση αυτή, όπως φάνηκε από τη συγκεκριμένη απόφαση, οδηγεί τους εργαζόμενους με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυση, όταν δικάζονται τα επιμέρους δικόγραφα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα