Είναι απόμακρη, αποστασιοποιημένη και εξαντλημένη. Τι αποκάλυψε ο Κεχαγιόγλου για την υπόθεση

Είναι απόμακρη, αποστασιοποιημένη και εξαντλημένη. Έχει δυο αδερφούς και μια αδερφή, του μεροκάματου άνθρωποι, οι οποίοι απευθύνθηκαν σε μένα για να αναλάβω την υπόθεση. Και μετά μου τηλεφώνησε η εντολέας μου από τα κρατητήρια. Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη αυτής της υποθέσεως και οφείλω να πω ότι η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά

Να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή καλείτει σήμερα η 35χρονη, που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας. Μετά τον ανακριτή θα αποφασιστεί αν να θα οδηγηθεί στη φυλακή ή όχι.

Λίγες ώρες πριν την απολογία της ο ο συνήγορος υπεράσπισης της κ. Σάκης Κεχαγιόγλου βρέθηκε καλεσμένος στην Ελεωνόρα Μελέτη και την εκπομπή «Μεσάνυχτα».

«Πρέπει η ίδια να δώσει τις εξηγήσεις της. Η εντολέας μου τηρεί μια στάση αποστασιοποίησης και άρνησης. Εγώ θα είμαι δίπλα της και στην περίπτωση αυτή πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί. Ακούω και για εισφορά νέων στοιχείων στη δικογραφία από δημοσιογράφους. Εγώ τη συμβούλευσα να πει την αλήθεια γιατί προκύπτει από τη δικογραφία εμπλοκή της στην υπόθεση. Δεν λέω ενοχή της, λέω εμπλοκή της κατά κάποιο τρόπο. Οπότε η καλύτερη υπεράσπιση είναι η αλήθεια».

Και πρόσθεσε:

«Αν το έπραξε να πει γιατί το έπραξε, ποια ήταν τα κίνητρά της ώστε να μπορέσω εγώ να αναδείξω αυτά τα κίνητρα και να τη βοηθήσω με τις συμβουλές μου. Αλλά δεν απολογούμαι εγώ, απολογείται εκείνη. Άρα η ίδια κρατάει το κλειδί των εξελίξεων. Θα φανεί σε λίγες ώρες τι θα συμβεί, αλλά μέχρι σήμερα είναι άυπνη και χωρίς φαγητό. Είναι ήδη επιβαρυμένη η σωματική και η ψυχολογική της κατάσταση».

«Εάν η εντολέας μου κριθεί ακαταλόγιστη και δεν της καταλογιστεί το αδίκημα, αν δεν επιβληθεί ποινή, ως ακαταλόγιση θα εγκλειστεί σε δημόσιο ψυχιατρείο και κάθε λίγο θα εξετάζεται η ψυχολογική της και η ψυχιατρική της κατάσταση για να παρατείνεται αορίστως ο εγκλεισμός της» ανέφερε και συνέχισε: «Ενώ αν της επιβληθεί μια ποινή, σε καμία περίπτωση δεν θα εκτίσει περισσότερα από τρία με τέσσερα χρόνια, στη χειρότερη περίπτωση για αυτή».
«Είναι απόμακρη, αποστασιοποιημένη και εξαντλημένη»

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου η 35χρονη έπρεπε να είχε διωχθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από τον κ. Εισαγγελέα. Εξέφρασα μια νομική άποψη χωρίς να λέω ότι αδικήθηκε η κατηγορουμένη. Έπρεπε να διωχθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο κ. Εισαγγελέας έκρινε να ασκήσει αυτή τη δίωξη για την οποία πρόκειται η εντολέας μου να απολογηθεί. Η εκτίμησή μου είναι ότι στην πορεία της υποθέσεως, τα συμβούλια πλημμελειοδικών ή εφετών όταν έρθει η ώρα αν παραπεμφθεί η συγκεκριμένη κατηγορούμενη και οδηγηθεί στο ακροατήριο, πιστεύω ότι ο τελικός νομικός χαρακτηρισμός θα είναι βαριά σωματική βλάβη» είπε.

«Αυτός που διαπράττει αυτό το αδίκημα, θέλει να καταστρέψει, θέλει να κάψει και θέλει να σημαδέψει για πάντα. Δεν θέλει να σκοτώσει. Όποιος θέλει να σκοτώσει, παίρνει ένα πιστόλι και σκοτώνει» τόνισε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης μίλησε και για την κατάσταση που βρίσκεται η 35χρονη.

«Είναι απόμακρη, αποστασιοποιημένη και εξαντλημένη. Έχει δυο αδερφούς και μια αδερφή, του μεροκάματου άνθρωποι, οι οποίοι απευθύνθηκαν σε μένα για να αναλάβω την υπόθεση. Και μετά μου τηλεφώνησε η εντολέας μου από τα κρατητήρια. Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη αυτής της υποθέσεως και οφείλω να πω ότι η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά» είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα