Επίθεση με βιτριόλι: Τι έδειξε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου – Τα νέα στοιχεία

Επίθεση με βιτριόλι: Τι έδειξε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου – Τα νέα στοιχεία

Βήμα βήμα συνεχίζουν τις έρευνες οι Αρχές για να βρουν τη δράστιδα η οποία έριξε βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα. Ένα στοιχείο που αποκάλυψε το Open επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας ότι η δράστις είχε σχεδιάσει πολύ καλά την επίθεση στην 33χρονη.

Ετσι, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Ανοικτού καναλιού τη Δευτέρα, η έρευνα της Ασφάλειας έχει προχωρήσει και φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και οι αστυνομικοί έχουν κάποια στοιχεία στα χέρια τους - τα οποία, προς το παρόν, δεν ανακοινώνονται. Εκεί, όμως, όπου επικεντρώνονται οι έρευνες είναι στην τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε η δράστις για να καλέσει ταξί προκειμένου να την παραλάβει από το σημείο της επίθεσης.

Αυτό, όπως επισημάνθηκε από αστυνομικές πηγές στην Ευλαμπία Ρέβη, δημοσιογράφο του Open Tv, όλα δείχνουν πως η δράστις ήξερε τι έκανε και είχε οργανώσει πολύ καλά την επίθεσή της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λοιπόν, χρησιμοποίησε την ίδια τηλεκάρτα συνολικά τρεις φορές, μόνο για αυτόν τον σκοπό, να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα. Μάλιστα, πέραν της ημέρας που έγινε η επίθεση, η «μαυροντυμένη γυναίκα» κάλεσε με αυτή την τηλεκάρτα άλλες δύο φορές, επειδή έκανε πρόβες για να ξέρει πώς, τελικά, θα επιτεθεί. Βέβαια, όπως επισημάνθηκε στο ρεπορτάζ του Open, η δράστις δεν χρησιμοποίησε μόνο τηλεκάρτα και πως έκανε κάποια λάθη τα οποία η Αστυνομία θα εκμεταλλευθεί, για να φτάσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.     

Ετσι κι αλλιώς, «restart» στις έρευνες για την επίθεση με βιτριόλι, με θύμα την 33χρονη Ιωάννα Π. στην Καλλιθέα, επιχειρεί να κάνει η Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από μία περίοδο κατά την οποία κάθε προσπάθεια για ταυτοποίηση της δράστιδος οδηγούσε σε αδιέξοδο. Οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο όλο αυτό το διάστημα πέντε γυναίκες, για τις οποίες υπήρχαν ενδείξεις, υπόνοιες ή εκτιμήσεις, ότι μπορεί να σχετίζονται με το έγκλημα.

Έλαβαν συνολικά 30 καταθέσεις από το φιλικό, επαγγελματικό και συγγενικό περιβάλλον της 33χρονης αλλά και από πρώην συντρόφους της. Επίσης, πραγματοποίησαν τη σκιαγράφηση του προφίλ της δράστιδος ενώ αφιέρωσαν τουλάχιστον 60 ώρες για την παρακολούθηση βίντεο που συλλέχθηκαν από την περιοχή, όπου έλαβε χώρα η φρικτή επίθεση με βιτριόλι.

Κάμερες κατέγραψαν τη ύποπτη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι χωρίς μάσκα

Αισιόδοξοι είναι οι αστυνομικοί ότι θα "φωτίσουν" σύντομα το πρόσωπο της μαυροφορεμένης που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η δράστις έκανε κλήση από καρτοτηλέφωνο επί της οδού Ακαδημίας, σε σημείο όπου υπάρχουν κάμερες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φορούσε μάσκα. Το περιστατικό έλαβε χώρα την προηγουμένη της επίθεσης, το βράδυ.

Όπως ανέφερε ο Θεοδόσης Πάνου, οι κάμερες έχουν καταγράψει την ύποπτη γυναίκα. Η εικόνα είναι από ψηλά, ωστόσο υπάρχει συγκεκριμένη γωνία που διακρίνεται το πρόσωπό της.

Τόσο η σωματοδομή όσο και η περούκα που φορούσε η ύποπτη γυναίκα στην οδό Ακαδημίας παραπέμπουν στη γυναίκα με το βιτριόλι που πραγματοποίησε την επίθεση στην 34χρονη Ιωάννα.

Το πρωινό της επίθεσης, η γυναίκα με το βιτριόλι πήρε το λεωφορείο της γραμμής από την Ακαδημίας και κατέβηκε στη στάση Ολυμπιακή στη λεωφόρο Συγγρού. Από εκεί πήγε πεζή στη λεωφόρο Θησέως και κρύφτηκε στις υπόγειες σκάλες του διαμερίσματος δίπλα από το ασανσέρ όπου τελικά πραγματοποίησε την επίθεση. Η δράστις έχει επιτεθεί στην 34χρονη και πάνω στον πανικό που επικρατεί στο σημείο χάνεται σαν σκιά και προσπαθεί να απομακρυνθεί.

Οι έρευνες, πάντως, δεν επικεντρώνονται μόνο στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Ακαδημίας. Φέρεται να υπάρχουν στοιχεία για πολύ συγκεκριμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, αφού τα τελευταία 24ωρα, τόσο από τις συνομιλίες που είχαν οι Αρχές με την 34χρονη Ιωάννα, όσο και από τους λογαριασμούς της στα social media, υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες βάζουν στο "κάδρο" των ερευνών δύο νέα πρόσωπα.

 

ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα