Χημικά κατά κατοίκων στη Μαλακάσα

Χημικά κατά κατοίκων στη Μαλακάσα

Σε χρήση χημικών κατά κατοίκων στην περιοχή της Μαλακάσας προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κάτοικοι είχαν προχωρήσει νωρίτερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας αποσυμφόρηση των καταυλισμών της περιοχής και ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες.

Από τη συγκέντρωση απομονώθηκαν ακροδεξιά στοιχεία που στράφηκαν ενάντια στους πρόσφυγες.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, με αποτέλεσμα να δεχτούν επίθεση με χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις και άγρια καταστολή. Μάλιστα, στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα για την περίθαλψη των τραυματιών. 

Έξι προσαγωγές

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι προσαγωγές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μετατραπούν σε συλλήψεις. 

«Ο εγκλωβισμός 4.000 και πλέον προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ με την Ε.Ε., για να μετατραπεί η χώρα μας σε μία απέραντη φυλακή. Ήδη από το Μάρτιο η κυβέρνηση δημιούργησε δίπλα στην ανοικτή δομή φιλοξενίας και μία δεύτερη κλειστή δομή-φυλακή όπου έχει στοιβάξει πρόσφυγες και μετανάστες σε σκηνές ανά δεκάδες σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας. Οι δήμοι  συμβάλλουν στην υλοποίηση του εγκλωβισμού αυτού και λαμβάνουν από την κυβέρνηση χρήματα με τον δήμο Ωρωπού να λαμβάνει για το έτος 2019 263.000 € και για τους πρώτο τρίμηνο του 2020 περίπου άλλα 100.000 €», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωση Ωρωπού, Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος.

»Ο νεκρός πρόσφυγας που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα πριν από λίγες ημέρες,  οι συμπλοκές μεταξύ προσφύγων το προηγούμενο διάστημα στην πλατεία της Μαλακάσας είναι κάποιες από τις τραγικές συνέπειες του μαζικού τους εγκλωβισμού. Δεν είναι λίγες οι φορές που και οι ίδιοι οι πρόσφυγες με κινητοποιήσεις τους στον κόμβο της Μαλακάσας έχουν διαμαρτυρηθεί για την παραμονή τους στην περιοχή μας και ζητάνε να πάρουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα  που δικαιούνται για να μεταβούν στις χώρες τελικού προορισμού τους. Από την άλλη ο ίδιος ο λαός της περιοχής μας, μην έχοντας να χωρίσει τίποτα με αυτούς τους ανθρώπους, όποτε χρειάστηκε έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του, άλλοτε με τρόφιμα άλλοτε με ρούχα άλλοτε με είδη καθαριότητας και υγιεινής κ.α.» εξηγούν, κάνοντας λόγο για «δίκαιη ανησυχία»  των κατοίκων που «βιώνουν τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού». 

http://www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα