Σάλος με την αποφυλάκιση Σειραγάκη: Βράζει η Κρήτη για την απόφαση του δικαστηρίου

Σάλος με την αποφυλάκιση Σειραγάκη: Βράζει η Κρήτη για την απόφαση του δικαστηρίου

Σάλος επικρατεί στο Ρέθυμνο Κρήτης - Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών για τον γυμναστή Νίκο Σειραγάκη ο οποίος έχει καταδικαστεί για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, να αφεθεί ελεύθερος, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Οριστικά ελεύθερος είναι από χθες (29/05) ο Νίκος Σειραγάκης μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών το οποίο έκρινε ότι ο καταδικασθείς για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων στο Ρέθυμνο δεν είχε παραβιάσει τελικά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκισή του.

Η είδηση αυτή προκάλεσε αναστάτωση στη κοινωνία του Ρεθύμνου η οποία δέχτηκε άλλο ένα ισχυρό σοκ.

Τη Δευτέρα θα κατατεθεί αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, όπως τόνισε ο πρόεδρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV», προκειμένου να επανεξεταστεί η απόφαση. Την ίδια ώρα, η δικηγόρος του Νίκου Σειραγάκη δηλώνει ότι μετά την αποφυλάκισή του δε διέπραξε κάποιο αδίκημα ώστε να επιστρέψει στη φυλακή.

Έκδηλη είναι η ανησυχία στο Ρέθυμνο όπου δρούσε ο παιδεραστής, αφού μετά την αποφυλάκισή του η κοινωνία δέχτηκε χθες άλλο ένα «χτύπημα» με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών να μην επιστρέψει ο άντρας στη φυλακή.

Ο Νίκος Σειραγάκης που ήταν γυμναστής στο Ρέθυμνο, είχε καταδικαστεί με την κατηγορία της ασέλγειας εις βάρος ανήλικων παιδιών, σε ποινή κάθειρξης 25 ετών από τα οποία όμως συμπλήρωσε μόλις τα 8,5 χρόνια και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου

Σε δηλώσεις του στο rethemnos.gr, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης, είπε χαρακτηριστικά για την εν λόγω απόφαση: «Η θέση του είναι στην φυλακή».

«Οι οικογένειες είναι πολύ στεναχωρημένες και απογοητευμένες. Όχι τόσο από την δικαιοσύνη η οποία έπραξε το καθήκον της. Αλλά ως προς τη μεταχείριση αυτού του τύπου εγκληματιών κι συγκεκριμένα αυτού του εγκληματία.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτού του τύπου τα εγκλήματα θα πρέπει να εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη κι άλλες παραμέτρους που θα μπορούν επιστημονικά να πιστοποιήσουν αν όντως έχει μεταμεληθεί. Εδώ δεν πρόκειται περί αρρώστου αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα», πρόσθεσε ο κύριος Μουνδριανάκης.

«Μιλάμε για μία νοοτροπία, έναν τρόπο ζωής. Και εάν δεν πιστοποιηθεί ότι αυτός ο τρόπος ζωής του κατηγορουμένου έχει αλλάξει τότε κατά την άποψή μου, αφήνοντάς τον ελεύθερο αποτελεί μία δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», κατέληξε, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου.

Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών

Όπως μεταδίδει το cretapost, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως ο αποφυλακισθείς δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκιση του στις 22 Απριλίου 2020 και συνεπώς κατέληξε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στις φυλακές.

Το δικαστικό συμβούλιο δεν υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Γρεβενών η οποία είχε εισηγηθεί την επιστροφή του στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τα 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 ημέρες.

Σύμφωνα πάντως με ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο ο γυμναστής είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους και σε λίγες ημέρες θα συγκληθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να κρίνει το ζήτημα.

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του

Πάντως, για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες το δικαστικό συμβούλιο ενώπιον του οποίου θα κριθεί η έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφασίστηκε τον περασμένο Απρίλιο η υπ όρον αποφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι για την υπόθεση αυτή είχε παρέμβει και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

01 Κρήτη - Υπόθεση Σειραγάκη: «Καζάνι που βράζει» η Κρήτη μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Η σύλληψη και η… αποφυλάκιση

Ο προπονητής Νίκος Σειραγάκης, είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 2011 για ασέλγεια σε βάρος τριών αγοριών. Δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε από το δικαστήριο για πράξεις ασέλγειας σε βάρος 36 παιδιών σε ποινή κάθειρξης 401 χρόνια, ποινή πρωτοφανής για τα ελληνικά δικαστήρια.

Το 2016 η πολύκροτη αυτή υπόθεση εκδικάστηκε και στο Εφετείο με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να του επιβάλει την ίδια ακριβώς ποινή.

Ωστόσο, έπειτα από οκτώ χρόνια και πέντε μήνες που πέρασε στην φυλακή ο Νίκος Σειραγάκης κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Ο ίδιος είχε παραμείνει έγκλειστος συμπληρώνοντας τα – προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης – και σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος.

Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος.

Επομένως, η πρόταση του διευθυντή προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης.

Τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας Εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

https://www.newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα