Νέες αποκαλύψεις για την επίθεση με το βιτριόλι. Πρόσωπα – κλειδιά. Χειρουργεία μέχρι το 2022

Νέες αποκαλύψεις για την επίθεση με το βιτριόλι. Πρόσωπα – κλειδιά. Χειρουργεία μέχρι το 2022

Ένας οδηγός ταξί, μια περιγραφή και όσα πρόλαβε να δει η 34χρονη πριν η μαυροφορεμένη γυναίκα της καταστρέψει την ζωή με το βιτριόλι. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το πώς οι Αρχές ολοκληρώνουν το πρώτο σκίτσο της γυναίκας που έκανε την βάρβαρη επίθεση.

Είδε την ζωή της να καταστρέφεται σε λίγα δευτερόλεπτα, όταν η άγνωστη γυναίκα -σύμφωνα με τις πληροφορίες- της έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο.

Η 34χρονη Ιωάννα πήγαινε αμέριμνη στην δουλειά της, στην Καλλιθέα, χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος είχε “οπλίσει” το χέρι του με το βιτριόλι και είχε αποφασίσει να την “βασανίζει” για πάντα.

Στην υπόθεση, ωστόσο, υπάρχουν εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, που μεταδόθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, 29.05.2020, στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, οι Αρχές είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση -αν αυτό δεν έχει ήδη συμβεί- ενός σκίτσου της δράστιδος!

Πώς προέκυψε αυτό; Ως εξής: Από κάμερες στην περιοχή καταγράφηκε η αποβίβαση μιας γυναίκας από ένα ταξί, περίπου ένα τέταρτο πριν την επίθεση.

Οι Αρχές εντόπισαν τον ταξιτζή από την πινακίδα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν προσήλθε ο ίδιος στις Αρχές, όπως είχε γραφτεί τις προηγούμενες ημέρες.

Στις Αρχές ο ταξιτζής είπε πως η συγκεκριμένη γυναίκα τον σταμάτησε στο Παγκράτι και του είπε ότι ο προορισμός της ήταν η Θησέως.

Ο οδηγός, λοιπόν, έδωσε μια περιγραφή, η οποία ήταν πολύ κοντά στην πρώτη περιγραφή που έδωσε και η ίδια η 34χρονη γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι.

Έτσι, με βάση αυτές τις δύο συγκλίνουσες περιγραφές, οι Αρχές ολοκληρώνουν ένα σκίτσο κι όταν το επιτρέψει η υγεία της 34χρονης, θα της το δείξουν ώστε να τους απαντήσει αν της θυμίζει κάτι.

Επίθεση με βιτριόλι: Το καθημερινό μαρτύριο της 34χρονης – Τι της είπαν οι γιατροί

Την ώρα που η 34χρονη συνεχίζει να ανεβαίνει στο Θριάσιο ένα Γολγοθά που για την ώρα μοιάζει ατελείωτος, οι έρευνες για την επίθεση συνεχίζονται και οι αστυνομικοί που τις χειρίζονται επιμένουν πως η δράστης δεν θα αποφύγει τη σύλληψη.

Οι εξομολογήσεις των γιατρών της άτυχης Ιωάννας για την κατάσταση της υγείας της, η νέα κίνηση που ίσως ρίξει άπλετο φως στις κινήσεις που έκανε η μυστηριώδης γυναίκα στις 20 Μαΐου, μαζί με τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις φίλων αλλά κι στενών συγγενών της 34χρονης, συμπληρώνουν το παζλ των εξελίξεων σε μια υπόθεση που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα.

Η 34χρονη παραμένει στο Θριάσιο και προσπαθεί να αναρρώσει από την τελευταία χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε.

Όπως εξομολογούνται οι γιατροί της, το οξύ συνεχίζει να καίει ακόμα το πρόσωπό της και οι πόνοι που αισθάνεται είναι αφόρητοι. Τα εγκαύματα που έχει υποστεί καλύπτουν το 93% του προσώπου της και τα δύσκολα δεν έχουν περάσει.

Οι γιατροί την έχουν ενημερώσει ότι τα χειρουργεία θα συνεχιστούν μέχρι το 2022 και όπως της έχουν πει από την πρώτη στιγμή, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα την αφήσει να ξεχάσει ποτέ τον εφιάλτη που έζησε.

Από τις καταθέσεις, τα βίντεο και τις μαρτυρίες οι αστυνομικοί εστίασαν σε 7 πρόσωπα από το στενό περιβάλλον της Ιωάννας που προέβαλαν άλλοθι.

Τα τρία πρόσωπα – κλειδιά

Μετά από μελέτη, τα 4 έφυγαν από το κάδρο των ερευνών κι πλέον οι Αρχές εστιάζουν σε τρία. Τρεις γυναίκες τα άλλοθι των οποίων δεν κρίθηκαν τόσο ισχυρά. Τρία πρόσωπα από το στενότατο περιβάλλον της 34χρονης για τα οποία υπάρχουν σκέψεις, υποθέσεις και ίσως ενδείξεις αλλά ακόμα όχι αποδείξεις ενοχής.

Στο πλευρό της 34χρονης συνεχίζουν να βρίσκονται καθημερινά η μητέρα και ο αδερφός της. Προσπαθούν να τη στηρίξουν, τις μεταφέρουν τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης του απλού κόσμου και περιμένουν απαντήσεις για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι.

Τις επόμενες μέρες η 34χρονη δεν αποκλείεται να δώσει νέα συμπληρωματική κατάθεση, στα οποία πιθανότατα θα κληθεί να απαντήσει πάνω στα δεδομένα που θα έχουν προκύψει από την αστυνομική έρευνα.

 Επίθεση με βιτριόλι: Αποκαλύψεις του ταξιτζή για τη μαυροφορεμένη δράστιδα

Η περιγραφή που έδωσε στους αστυνομικούς ταιριάζει με εκείνη που έδωσε στην αρχή η 33χρονη Ιωάννα - Ποιο είναι το «σύνδρομο του καθρέφτη»

Όσο στενεύει ο κλοιός των αστυνομικών γύρω από τη μαυροφορεμένη γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα, έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την επίθεση με βιτριόλι Σύμφωνα με το Live News στο MEGA, κάμερες από μαγαζιά στην Καλλιθέα κατέγραψαν τη στιγμή κατά την οποία η δράστιδα αποβιβάστηκε από το ταξί που τη μετέφερε στην περιοχή, 15 λεπτά πριν τη στιγμή της επίθεσης.

Τα στοιχεία της ταυτότητας του οδηγού ταξί εντοπίστηκαν από την πινακίδα του οχήματος. Όπως σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στους αστυνομικούς, παρέλαβε τη δράστιδα από το Παγκράτι και τη μετέφερε στην Καλλιθέα. Μάλιστα η περιγραφή του ήταν πολύ κοντά σε εκείνη που έδωσε η 33χρονη Ιωάννα την πρώτη φορά που μίλησε με τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. Έτσι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ολοκληρώνουν το πορτραίτο της δράστιδος. Μόλις το τελειώσουν, θα το δείξουν στην 33χρονη, η οποία με τη σειρά της θα κληθεί να δώσει τις δικές της απαντήσεις.

Οι αστυνομικοί παράλληλα αναλύουν και το βιντεοσκοπημένο υλικό που έχουν λάβει από κάμερες ασφαλείας, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της επίθεσης, στην Καλλιθέα. «Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό», τονίζουν αστυνομικές πηγές, σχετικά με την πορεία των ερευνών για την υπόθεση. Μάλιστα η συνάντηση που είχαν προγραμματίσει την Πέμπτη οι αστυνομικοί με την 33χρονη Ιωάννα στο δωμάτιο της Μονάδας Εγκαυμάτων ματαιώθηκε επειδή η γυναίκα ήταν καταπονημένη και αυτό που περιμένουν είναι να καθορίσουν πλέον οι γιατροί το πότε θα είναι σε θέση να τους μιλήσει. Μόλις πάρουν το «πράσινο φως» από τους γιατρούς, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να επισκεφθούν την Ιωάννα και να της θέσουν στοχευμένες ερωτήσεις που να αφορούν σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Έτσι, οι επόμενες μέρες μέχρι και το Σαββατοκύριακο κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης και είναι πολύ πιθανό ο φάκελος να κλείσει έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Το σύνδρομο του καθρέφτη

Πάντως, ο ψυχολόγος, Θάνος Ασκητής, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προχώρησε στη σκιαγράφηση του προφίλ της γυναίκας που κρύβεται πίσω από την επίθεση με βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η δράστιδα δεν ήθελε να σκοτώσει την 33χρονη Ιωάννα, αλλά να τη σημαδέψει για όλη της τη ζωή. «Ήθελε να τη σημαδέψει. Να της αφήσει ασκήμια. Θα λέγαμε ότι εδώ στην ψυχιατρική υπάρχει ένα σύνδρομο, το "’σύνδρομο του καθρέφτη". Όσο άσχημος είμαι εγώ στον καθρέφτη θέλω να είσαι και εσύ. Είναι μια διαταραγμένη προσωπικότητα ο δράστης. Στήθηκε για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της ομορφιάς» τόνισε ο κ. Ασκητής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα