Της φώναξα Κατερίνα αλλά δεν - Ένοχος ο 37χρονος για τον στραγγαλισμό της συζύγου του

Ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 37χρονος Κρητικός που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, τον Μάρτιο του 2019, στην πόλη της Σητείας.

Ο 37χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ αθωώθηκε για την έκθεση ανηλίκων κατά συρροή και την κατοχή ναρκωτικών σκευασμάτων.

Η πλευρά της υπεράσπισής ζήτησε από την Έδρα να αναγνωριστούν στον 37χρονο ελαφρυντικά. Ο Εισαγγελέας πρότεινε με τη σειρά του να μην του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Αυτήν την ώρα η συνεδρίαση έχει διακοπεί, καθώς οι δικαστές συσκέπτονται για το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο.

Η απολογία

Νωρίτερα κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα πολλές φορές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι άρχισε να μιλά περιγράφοντας τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε!

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στιγμή που περιέγραψε το πώς έφτασε να βάλει τα χέρια του γύρω από το λαιμό της Κατερίνας, αποκαλύπτοντας πως όλο αυτό έγινε μπροστά στα παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας τότε 18 και 6 μηνών!

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην μοιραία μέρα, υποστήριξε πως είχαν συνεννοηθεί να πάνε μαζί τα παιδιά στο νοσοκομείο για προγραμματισμένο εμβόλιο. Όπως είπε, ενώ η Κατερίνα είχε δηλώσει πως θα πάρει άδεια από την δουλειά, για λόγους που δεν του εξήγησε δεν το έκανε. Μετά από αρκετή ώρα, και αφού είχε παρέλθει το προγραμματισμένο ραντεβού τους, η 32χρονη επικοινώνησε και ο ίδιος πήγε στο σπίτι, προκειμένου να προσπαθήσουν να πάνε στο νοσοκομείο και να παρακαλέσουν τους γιατρούς να τους δεχτούν.

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά! Όπως είπε, την ώρα που έντυναν τα μικρά, η Κατερίνα άρχισε να λέει διάφορα πράγματα που τον εκνεύρισαν, μεταξύ άλλων και για ασφαλιστικά μέτρα.

«Την μια στιγμή έβαζα του παιδιού το καλτσάκι και την επόμενη είχα τα χέρια μου τυλιγμένα στο λαιμό της Κατερίνας».

Σύμφωνα με την περιγραφή του, της όρμησε, την άρπαξε από το λαιμό, «λιποθύμησε γιατί πέσαμε και οι δύο κάτω».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ένιωσα ένα μπαμ, σαν ηφαίστειο. Της έπιασα το χέρι, της φώναξα Κατερίνα αλλά δεν αντιδρούσε… κοίταξα τα παιδιά μου που ήταν δεμένα στα καρότσια τους». Ανέφερε πως η γυναίκα είχε αίμα στη μύτη και το στόμα. “Τρελάθηκα”, είπε, “έκλεισα την πόρτα, πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά μου και την ενημέρωσα, μπήκα στο αυτοκίνητο και πήγα στο αστυνομικό τμήμα»!

Σοκ προκαλούν τα όσα ανέφερε στην απολογία του σήμερα ο 37χρονος Κρητικος που κατηγορείται για το θάνατο της συζύγου και μητέρας των δύο παιδιών τους τον Μάρτιο του 2019.

Με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια περιέγραψε τα τραγικά γεγονότα της «μαύρης» για την ατυχή Κατερίνα Δευτέρας, ο συζυγοκτόνος της Σητείας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Ήταν μια έκρηξη. Δεν σκεφτόμουν λογικά. Εγώ φταίω", είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του απαντώντας στην ερώτηση της έδρας αναφορικά με το γιατί έπιασε την ατυχή κοπέλα από το λαιμό.

"Μπήκα στο σπίτι νομίζοντας πως τα παιδιά μου θα ήταν έτοιμα για να πάμε στο νοσοκομείο που είχαμε ραντεβού με τον παιδίατρο. Δεν ήταν κι εγώ ήμουν εκνευρισμένος γιατί είχαμε καθυστερήσει. Όσο βάζαμε καλτσακια στα παιδιά και τα βάζαμε στο καρότσι της έλεγα γιατί το έκανες αυτό να αργήσουμε τόσο. Τσακωνόμασταν κι εκείνη μου είπε πως θα μου κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Θόλωσα. Την έπιασα από τον λαιμό. Λιποθύμησε. Πέσαμε μαζί στο πάτωμα. Έπεσα από πάνω της. Δεν κουνιόταν. Την γυρίζω και βλέπω αίματα από τη μύτη και το στόμα. Της πιάνω το χέρι. Της φώναξα Κατερίνα αλλά δεν... Σκεφτόμουν τι έκανα. Τα παιδιά στον καβγά έκλαιγαν και ήταν δεμένα στα καροτσάκια Ύστερα όταν η Κατερίνα ήταν κάτω, όχι. Έφυγα από το σπίτι κι έκλεισα πίσω μου την πόρτα.

Πήγα στο αμάξι που το είχα αφήσει με «αλαρμ» το πήρα κι οδηγώντας μηχανικά έφτασα στο αστυνομικό τμήμα για να παραδοθώ.

Έκανα ζημιά είπα στον αξιωματικό. Έκανα κακό.

Στη διαδρομή για το αστυνομικό τμήμα πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά μου και της είπα γιαγιά σκότωσα τη Κατερίνα".

Ο άνδρας από τη Σητεία σε ερωτήσεις της έδρας υποστήριξε πως όταν έφυγε από το σπίτι η άτυχη Κατερίνα είχε αναπνοή. Ωστόσο όπως υποστήριξε δεν σκέφτηκε να καλέσει βοήθεια για να τη σώσει αλλά έφυγε αφήνοντάς τα παιδιά δεμένα στα καρότσια τους δίπλα στο άψυχο πια σώμα της μητέρας τους.

" Ήταν λάθος μου. Έπρεπε να τη βοηθήσω" είπε.

"Ίσως εκνευρίστηκα από την απειλή για τα ασφαλιστικά μέτρα. Ίσως γιατί με είπε ανάξιο πατέρα", δήλωσε ο κατηγορούμενος που αρκετές φορές καταφέρθηκε εναντίον της οικογένειας της άτυχης γυναίκας.

"Δεν είχα αντίσταση" κατέθεσε ο συζυγοκτόνος με τον εισαγγελέα της έδρας να τον ρωτά αν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη αιφνιδιασμός.

«Ένα λεπτό κράτησε όλο το περιστατικό.

«Έχω καταδικάσει τον εαυτό μου. Η ποινή μου θάνατος. Οι τύψεις με σκοτώνουν κάθε μέρα. Δεν υπάρχει βραδιά που να μην της μιλώ, να της ζητώ συγνώμη. Την αγαπούσα και θα την αγαπάω. Ελπίζω αν υπάρχει άλλη ζωή να τη δω και να της ζητήσω συγγνώμη κι ας μην την δεχτεί ας μου γύρισει την πλάτη.  Είπε με λυγμούς ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια της Κατερίνας και κυρίως από τη μητέρα της που της στέρησε το παιδί της όπως είπε αλλά και από τα παιδιά του. Παράλληλα ζητάω συγγνώμη κι από όλες τις γυναίκες του κόσμου", κατέθεσε κλείνοντας ο κατηγορούμενος προκαλώντας την έκρηξη της οικογένειας της Κατερίνας που παρακολουθούσε την διαδικασία έξω από την αίθουσα.

Το δικαστήριο διέκοψε  για λίγο με την διαδικασία να συνεχίζεται με την αγόρευση του εισαγγελέα και των συνηγόρων.

Σήμερα αναμένεται –κατά πάσα πιθανότητα- η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου αναφορικά με το θάνατο της 32χρονης Κατερίνας, η οποία βρήκε τραγικό τέλος, τον Μάρτιο του 2019, στην πόλη της Σητείας, από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της, κι ενώ στο ίδιο σπίτι βρίσκονταν τα δύο ανήλικα παιδιά τους ηλικίας –τότε- 6 και 18 μηνών.

 

neakritiprotothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα