Ορίστηκαν τα εξεταστικά για Πανελλαδικές-Ανοίγουν τα Πανεπιστήμια. Απολυμάνσεις στα Δημοτικά

Ορίστηκαν τα εξεταστικά για Πανελλαδικές-Ανοίγουν τα Πανεπιστήμια. Απολυμάνσεις στα Δημοτικά

Το θετικό νεύμα των λοιμωξιολόγων απομένει για να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και μαζί τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. Την οριστική απόφαση θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα λάβει υπόψη και τις επιφυλάξεις των γονέων και των δασκάλων. Εάν δώσει το πράσινο φως, πιθανότερη ημερομηνία της επανεκκίνησης είναι η 1η Ιουνίου και θα ισχύσουν ειδικά πρωτόκολλα ανάλογα με την ηλικία των μαθητών.

Πρόσω ολοταχώς για την επιστροφή και των μικρών μαθητών του δημοτικού στα σχολεία αν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καθοδικά. Την Δευτέρα θα ανακοινωθεί η απόφαση αν οι μικροί μαθητές βρεθούν και πάλι στις σχολικές αίθουσες. Θετικοί είναι οι γονείς για την επιστροφή των μαθητών ωστόσο υπάρχει προβληματισμός για τις υποδομές.

Πριν ακόμα δοθεί το πράσινο φως οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει. Γίνονται οι απαραίτητες απολυμάνσεις των κτηρίων ενώ στην είσοδο κάθε αίθουσας θα τοποθετηθεί αντισηπτικό για τους μαθητές.

Αν ανοίξουν τα δημοτικά θα ακολουθήσουν και οι παιδικοί σταθμοί. Ωστόσο για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τα μικρότερα παιδιά είναι σημαντικό να γίνει σωστή προεργασία από το σπίτι.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς κράτησαν τους λιλιπούτειους μαθητές σε επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της τηλεκπαίδευσης ωστόσο όλα θα είναι έτοιμα για να τους υποδεχτούν και πάλι με ασφάλεια.

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν εθελοντικά στην εκπαιδευτική τηλεόραση, με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για ένα πρωτοπόρο εγχείρημα σε μια ιστορική στιγμή.

Καθημερινά μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ2 παρακολούθησαν τα μαθήματα 150.000 τηλεθεατές ενώ το μέσο ποσοστό τηλεθέασης της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στις ηλικίες 4-14 ετών ξεπέρασε το 35%.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Για τον καθορισμό των εξεταστικών κέντρων ελήφθησαν υπόψη τα όσα αναφέρονται στην υπ΄αριθμ.Φ.251/60473/Α5/21-5-2020 (ΦΕΚ 1967 Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον τρόπο λειτουργίας τους. Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.

Δημοσιεύθηκε Κοινή Απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Β. Κικίλια και του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Β. Διγαλάκη με οδηγίες για την επαναλειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) με φυσική παρουσία, καθώς και την επαναλειτουργία των αντίστοιχων δομών των Α.Ε.Ι., μετά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τους, η οποία είχε επιβληθεί ως έκτακτο μέτρο προστασίας κατά του κινδύνου διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού COVID -19.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα