Ξαναχτύπησε ο δράκος της Κέρκυρας. Απήγαγε 34χρονη

Θέμα χρόνου είναι για τις αστυνομικές αρχές ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράκου του Κάβου στην Κέρκυρα, ενώ οι αστυνομικοί ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα σημεία στα οποία πιθανολογείται ότι κρύβεται. Στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συμμετέχουν ομάδες Αστυνομικών οι οποίες σαρώνουν την περιοχή και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ακόμα και στις πιο δύσβατες περιοχές.

Η αστυνομία προχώρησε στο ανθρωποκυνηγητό μετά την καταγγελία 34χρονης για απαγωγή και βιασμό από τον 47χρονο, o οποίος είχε καταδικαστεί σε 53 χρόνια κάθειρξης για έξι βιασμούς νεαρών βρετανίδων τουριστριών, αλλά αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2019. Ο εν λόγω βιαστής είχε γίνει γνωστός με τα ονόματα "δράκος της Λευκίμμης" και "δράκος του Κάβου", χαρακτηρισμός που του είχαν αποδώσει τα βρετανικά ΜΜΕ.

Η εξαφάνιση και η απαγωγή

Η δήλωση της εξαφάνισης της 34χρονης γυναίκας έγινε το πρωί της Παρασκευής, όταν ο 32χρονος σύντροφός της, από την Αλβανία, ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές πως πριν από ένα 24ωρο ξύπνησε το πρωί και δεν τη βρήκε στο σπίτι τους, ενώ όπως επεσήμανε, το προηγούμενο βράδυ, είχε προηγηθεί συνάντηση του ζευγαριού, με τον 47χρονο, που μετά την αποφυλάκισή του ζούσε στη Λευκίμμη, με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα, κάθε μήνα, σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και την απαγόρευση της εξόδου του από την Κέρκυρα.

Μετά τη δήλωση εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας στη Λευκίμμη, εξαπέλυσαν "ανθρωποκυνηγητό", προκειμένου να εντοπίσουν την 34χρονη, αλλά και τον 47χρονο φερόμενο δράστη. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ισχυρίστηκε η 34χρονη, "ο 47χρόνος την απήγαγε και την κρατούσε όμηρο, ενώ υπό την απειλή της ζωής της, τη βίαζε".

Η ιστορία του "δράκου του Κάβου"

Ο "Δράκος του Κάβου" είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες τις οποίες είχε παρασύρει υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος όπου τις βίασε.

Οι καταθέσεις των θυμάτων του στο δικαστήριο που του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 52 ετών είχαν σοκάρει. "Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά αγγλικά "δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα”" κατέθεσε τότε ένα από τα θύματά του από το Λάνκασαϊρ.Η υπεράσπισή του στο δικαστήριο ήταν ότι βίαζε γυναίκες γιατί καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει "για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες". Τα τελευταία χρόνια, ο βιαστής της Κέρκυρας που αποφυλακίστηκε κοιμόταν σε μια καλύβα και ζούσε από το φαγητό που του παρείχε ο κόσμος.
Η συνέντευξη που έδωσε όταν αποφυλακίστηκε

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα