Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Στην εισαγγελέα ο 29χρονος - Κηδεύεται στις 12 ο πατέρας του

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Στην εισαγγελέα ο 29χρονος - Κηδεύεται στις 12 ο πατέρας του

Στις 11 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα θα μεταφερθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ όπως εκτιμάται θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη, ο Μ. Καλομοίρης, όπου θα δώσει κατάθεση και ακολούθως θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Επί ποδός σχεδόν ολόκληρη η αστυνομική δύναμη του νησιού της Κρήτης βρίσκεται τα τελευταία δύο 24ωρα, μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται "άκρως επικίνδυνη", καθώς οι πιθανότητες για δημιουργία βεντέτας ανάμεσα στις οικογένειες Ξυλούρη και Καλομοίρη είναι πολλές. Η αστυνομία έχει καταρτίσει ολόκληρο σχέδιο προκειμένου, σήμερα στις 11 το πρωί, να μεταφερθεί στην εισαγγελία ο 30χρονος γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο από το οπλισμένο χέρι του 30χρονο Γιώργου Ξυλούρη.

Ο 30χρονος γιος του Καλομοίρη εκδικήθηκε τον φόνο του πατέρα του, σκοτώνοντας τον Ξυλούρη, μετά από λογομαχία και ένταση που είχε προηγηθεί σε καφενείο της περιοχής. Όπως αναφέρει το neakriti.gr, όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά ανάμεσα στον Γιώργο Ξυλούρη και το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη. Έναν καυγά για κτηματικές διαφορές, για τα μητάτα που διατηρούν οι δύο οικογένειες. Οι δύο νέοι άνδρες φαίνεται να πιάστηκαν στα χέρια. Προς στιγμήν ο καυγάς έληξε αλλά μετά από λίγη ώρα ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε οπλισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευτέρης Καλομοίρης που βρέθηκε με δύο τραύματα από σφαίρα στο στήθος, μπήκε στη μέση για να προστατέψει το γιο του. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Την ίδια ώρα με την προσαγωγή του Καλομοίρη θα διεξαχθεί και η κηδεία του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, στην ίδια εκκλησία που την Κυριακή κηδεύτηκε ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Πως παραδόθηκε ο δράστης

Το κατώφλι της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου συνοδεία των δικηγόρων του Διονύση Βέρα και Αλεξάνδρας Σπανάκη, πέρασε γύρω στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής και πριν την παρέλευση του αυτοφώρου, ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε το βράδυ του Σαββάτου τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο 30χρονος είχε σκοτώσει εν ψυχρώ τον πατέρα του, Λευτέρη Καλομοίρη. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο 29χρονος φερόμενος δράστης παρέδωσε στις αρχές και το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τον 30χρονο συγχωριανό και γείτονα του, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες εμφανίζεται σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη, επαναλαμβάνοντας συχνά κατά την προανακριτική διαδικασία την φράση "γιατί αυτό το κακό να τύχη σε μένα και το σπίτι μου".

Η εκδοχή του δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες περιέγραψε τα όσα συνέβησαν έξω από το σπίτι της οικογένειας του, δίνοντας την δική του εκδοχή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Creta24, ο 29χρονος είπε στους αστυνομικούς πως βρισκόταν στο μπάνιο όταν άκουσε την μητέρα του να φωνάζει από τον δρόμο ενώ παράλληλα ακούστηκε και ένας πυροβολισμός. Αμέσως -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- βγήκε από το μπάνιο πήρε το όπλο του και βγήκε. Εκεί είδε τον πατέρα του νεκρό στο δρόμο με τα χέρια ανοιχτά. Έτσι σήκωσε το όπλο και το "άδειασε" πάνω στον 30χρονο Ξυλούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ο γιος του 63χρονου συμμετείχε στην αρχική λογομαχία μεταξύ του πατέρα του και του 30χρονου, αλλά και στην εξέλιξη του αιματηρού επεισοδίου.

Η φυγή μετά το έγκλημα

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ήταν αυτός που τελικά πυροβόλησε θανάσιμα τον 30χρονο, ο οποίος είχε αρχικά πυροβολήσει τον 63χρονο πατέρα του. Αμέσως μετά, ο νεαρός άνδρας -γιος του 63χρονου θύματος- τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αρχές τον αναζητούσαν, σε συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις τόσο του Ρεθύμνου όσο και του Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι η σορός του Γ. Ξυλούρη μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο ΠαΓΝΗ ενώ του Λευτέρη Καλομοίρη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ποιος είναι ο δράστης

Ο νεαρός Μανώλης αποτελεί ένα από τα πέντε παιδιά του Λευτέρη Καλομοίρη. Σύμφωνα με το cretapost.gr, o ίδιος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης. Με την οικογένειά του είχε πολύ καλές σχέσεις και πήγαινε στα Ανώγεια στις γιορτές για να δει τους δικούς του. Από την έναρξη του lockdown εξαιτίας κορωνοϊού, ο νεαρός επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του. Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

Μετά το διπλό φονικό, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέκλυσαν τα Ανώγεια σε μία προσπάθεια αποφυγής άλλων επεισοδίων. Παράλληλα, άνδρες της αστυνομίας ξεκίνησαν τις έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν έξω από το καφενείου του χωριού όπου έγινε το έγκλημα, οι αρχές βρήκαν οκτώ συνολικά κάλυκες. Ωστόσο, δεν βρέθηκε κανένα απολύτως όπλο, ούτε καν αυτό που φέρεται να πυροβόλησε ο Γιώργος Ξυλούρης, γεγονός που προκαλεί αρκετά ερωτηματικά στις αρχές.

Η κηδεία του Ξυλούρη

Μέσα σε κλίμα ανείπωτου θρήνου και υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη τον οδήγησε στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο που βρίσκεται στα Ανώγεια. Η κηδεία του 30χρονου πατέρα έγινε σε βαρύ κλίμα, ενώ λίγες ώρες πριν, βαφτίστηκε το παιδί του. Μάλιστα όπως προβλέπει το σχετικό έθιμο, πήρε το όνομα του παππού αλλά και του πατέρα του, που σκοτώθηκε.

Ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ζήτησε να μην υπάρξει ο καθιερωμένος χαιρετισμός προς την οικογένεια, κάτι που έγινε αποδεκτό. Με την διακριτή αλλά ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης, η σoρός του 30χρονου μεταφέρθηκε αρχικά στο σπίτι του στο Περαχώρι και κατόπιν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία.

Ο σπαραγμός της μάνας

Φορώντας μαύρα ρούχα και με πρησμένα, από το κλάμα, μάτια η μητέρα του 30χρονου δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της δεν είναι πια στη ζωή. Τα πόδια της έχουν βαρύνει, ενώ δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν. Το μόνο που κάνει είναι να κλαίει και να μοιρολογά. Το μοιρολόι της μπορεί να βγαίνει σχεδόν ψιθυριστά ωστόσο το ακούει όλη η γειτονιά. "Παιδί, παιδί, παιδάκι μου", λέει και κλαίει γοερά ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν.

Δυο οικογένειες στα 20 μέτρα, μια θανάσιμη βεντέτα

Στην ίδια περιοχή έμεναν οι οικογένειες του Λευτέρη Καλομοίρη και του Γιώργου Ξυλούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα σπίτια βρίσκονται στον ίδιο δρόμο και έχουν απόσταση μεταξύ τους 20 μόλις μέτρα.

Οι κάτοικοι των Ανωγείων δεν μπορούν να πιστέψουν πως συνέβη το κακό ανάμεσα στους τρεις άνδρες, οι οποίοι αρχικά λογομάχησαν και τελικά "βγήκαν τα όπλα". Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργης Μπαγκέρης, " … χρόνια πολλά πίσω υπήρχαν διαφορές κτηματικές, οι οποίες όμως δεν στάθηκαν ποτέ ικανές να πυροδοτήσουν μία αντίδραση όπως η χθεσινοβραδυνή. Όλοι θα μείνουμε με την απορία τι μπορεί να ειπώθηκε μεταξύ των ανδρών που να είχε αυτό το αποτέλεσμα". Όλοι στα Ανώγεια κάνουν λόγο για μία άσχημη κατάσταση που θα βαρύνει και τις δύο οικογένειες των θυμάτων, αλλά πιστεύουν ότι οι μεγαλύτεροι του χωριού θα μεριμνήσουν ώστε να μην υπάρξουν αρνητικά επακόλουθα της αιματηρής συμπλοκής και των δύο θανάτων.

"Εμείς θα σταθούμε δίπλα και στις δύο οικογένειες, θα προσπαθήσουμε για τη μεταξύ τους ειρήνη, η οποία είναι αναγκαία όχι μόνο για τις οικογένειες που θρηνούν σήμερα αλλά για ολόκληρο το χωριό, το οποίο δεν έχει μάθει σε τέτοιες καταστάσεις. Θα βοηθήσουμε όλοι να επικρατήσει η λογική και η σύνεση", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατήρ Κεφαλογιάννης. Σημειώνεται, πως στην κηδεία του 30χρονου πήγαν αρκετοί από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας του 63χρονου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα