Φονικό στα Ανώγεια: Ανησυχία των κατοίκων για βεντέτα, θρήνος στην κηδεία του Ξυλούρη

Φονικό στα Ανώγεια: Ανησυχία των κατοίκων για βεντέτα, θρήνος στην κηδεία του Ξυλούρη

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στα Ανώγεια ύστερα από το φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με θύματα δύο γείτονες, τον Γιώργο Ξυλούρη και τον Λευτέρη Καλομοίρη. Μάλιστα η γειτονιά που βρίσκονται τα σπίτια των θυμάτων μοιάζει με καζάνι που βράζει, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του Open TV Ευτυχία Πενταράκη. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, τη στιγμή που οι δύο οικογένειες περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της βαλιστικής έκθεσης, από όπου θα φανεί πιο όπλο σκότωσε ποιον, αλλά και πόσα ήταν τα όπλα που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

 

Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του Γιώργου Ξυλούρη

Η τελευταία πράξη του δράματος για την οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη παίχτηκε το απόγευμα της Κυριακής όταν και οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, ενώ η κηδεία του Λευτέρη Καλομοίρη θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα. Ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ζήτησε να μην υπάρξει ο καθιερωμένος χαιρετισμός προς την οικογένεια, του Γιώργου Ξυλούρη, όπερ και εγένετο. 

Οι κάτοικοι των Ανωγείων δεν μπορούν να αντιληφθούν πως συνέβη αυτή η συμπλοκή ανάμεσα στους τρεις άνδρες, οι οποίοι αρχικά λογομάχησαν και τελικά «βγήκαν τα όπλα». Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργης Μπαγκέρης, « … χρόνια πολλά πίσω υπήρχαν διαφορές κτηματικές, οι οποίες όμως δεν στάθηκαν ποτέ ικανές να πυροδοτήσουν μία αντίδραση όπως η χθεσινοβραδυνή. Όλοι θα μείνουμε με την απορία τι μπορεί να ειπώθηκε μεταξύ των ανδρών που να είχε αυτό το αποτέλεσμα».

Όλοι στα Ανώγεια κάνουν λόγο για μία άσχημη κατάσταση που θα βαρύνει και τις δύο οικογένειες των θυμάτων, αλλά πιστεύουν ότι οι μεγαλύτεροι του χωριού θα μεριμνήσουν ώστε να μην υπάρξουν αρνητικά επακόλουθα της αιματηρής συμπλοκής και των δύο θανάτων. «Εμείς θα σταθούμε δίπλα και στις δύο οικογένειες, θα προσπαθήσουμε για τη μεταξύ τους ειρήνη, η οποία είναι αναγκαία όχι μόνο για τις οικογένειες που θρηνούν σήμερα αλλά για ολόκληρο το χωριό, το οποίο δεν έχει μάθει σε τέτοιες καταστάσεις. Θα βοηθήσουμε όλοι να επικρατήσει η λογική και η σύνεση», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατήρ Κεφαλογιάννης.

Ο σπαραγμός της μάνας

Φορώντας μαύρα ρούχα και με πρησμένα, από το κλάμα, μάτια η μητέρα του 30χρονου δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της δεν είναι πια στη ζωή. Τα πόδια της έχουν βαρύνει, ενώ δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν. Το μόνο που κάνει είναι να κλαίει και να μοιρολογά.

Το μοιρολόι της μπορεί να βγαίνει σχεδόν ψιθυριστά ωστόσο το ακούει όλη η γειτονιά. "Παιδί, παιδί, παιδάκι μου", λέει και κλαίει γοερά ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν.

Παραδόθηκε ο φερόμενος ως δράστης

Στο μεταξύ συνοδεία των δικηγόρων του παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου ο 30χρονος γιος του γνωστού μαντιναδολόγου, ο οποίος κατηγορείται για τη φονική συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ορεινό χωριό της Κρήτης. Μάλιστα αύριο Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα όπου και θα του απαγγελθούν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας.

Στη γειτονιά που έγινε το φονικό το κλίμα είναι βαρύ. Η οικογένεια του ενός εκ των δύο θυμάτων, του Λευτέρη Καλομοίρη, έφυγε από το χωριό το βράδυ του Σαββάτου και το σπίτι τους παραμένει κλειστό. Μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη, στο σπίτι του 30χρονου κτηνοτρόφου Γιώργου Ξυλούρη το πένθος είναι βαρύ. «Είναι κακό πράγμα αυτό που συνέβη. Είναι δυνατόν χωρίς να υπάρχει λόγος να σκοτωθούν, να σκοτωθούν για το τίποτα;» τονίζει στο Open TV μία γειτόνισσα των δύο οικογενειών.

Πώς συνέβη το φονικό

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου όταν ο Μανώλης Καλομοίρης και ο Γιώργος Ξυλούρης τσακώθηκαν για ένα πάρκινγκ, όπως λένε οι πληροφορίες. Στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα. Από τις σφαίρες έπεσαν νεκροί ο 62χρονος μαντιναδολόγος και ο 30χρονος κτηνοτρόφος. Από τις πρώτες στιγμές του περιστατικού η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή και διακριτική. Νωρίς το πρωί της Κυριακής άνδρες του τμήματος ειδικών αποστολών και της ΟΠΚΕ έκαναν έρευνες στα δύο σπίτια που απέχουν μόλις λίγα μέτρα μεταξύ τους και στα αυτοκίνητα μελών των δύο οικογενειών.  Η είδηση του θανάτου των δύο ανδρών προκάλεσε σοκ τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε ολόκληρη την Κρήτη. Τόσο για τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη όσο και για τον 62χρονο μαντιναδολόγο. Μάλιστα λίγη ώρα αφότου ο δράστης Μανώλης Καλομοίρης παραδόθηκε στις αρχές η μητέρα του Γιώργου Ξυλούρη αισθάνθηκε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα