Επίδομα 800 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Ξεκινά η καταβολή

Επίδομα 800 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Ξεκινά η καταβολή

Χρήματα στο τραπεζικό τους λογαριασμό θα δουν δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί και επαγγελματίες οι οποίοι αν και οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται σε αναστολή από την πρώτη μέρα της καραντίνας ή έχουν ενταχθεί στους επιλέξιμους ΚΑΔ, οι συγκεκριμένοι δεν έχουν εισπράξει ακόμα το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ. Χρήματα ωστόσο θα ξεκινήσουν να βλέπουν και οι επιχειρήσεις που έχουν αιτηθεί την ένταξη τους σε κάποιο από τα προγράμματα παροχής ρευστότητας μέσω τραπεζικών δανείων.

Δεδομένης της έκτακτης κατάστασης, αλλά και της σταδιακής ένταξης ορισμένων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων στους ΚΑΔ που δικαιούνται επιδόματος, το Δημόσιο προχωρά στην σταδιακή καταβολή των χρημάτων. Έτσι αναμένεται να καταβληθούν τα 800 ευρώ στις επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν έως 20 άτομα και η διαδικασία υποβολής σχετικής αίτησης έληξε την Τρίτη 28 Απριλίου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι περίπου 600.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ακόμα 105.000 μισθωτοί αναμένεται να δουν στο λογαριασμό τους το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι ανήκουν κατά κύριο λόγο σε επιχειρήσεις που έθεσαν σε αναστολή της σύμβαση τους, χωρίς όμως η επιχείρηση να πάψει τη λειτουργία της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα