Ικαρία: Δεν μπορώ να χωνέψω ότι με βάλανε μέσα στο σπίτι αδιαφορώντας για τις συνέπειες

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Ικαρίας με τον 25χρονο γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του έχουν λάβει ήδη την οδηγία και παραμένουν για προληπτικούς λόγους σε κατ οίκον περιορισμό, και εύχονται να μην εκδηλώσουν κάποια από τα συμπτώματα και χρειαστεί να ζήσουν τον εφιάλτη.
Ανάμεσα σε αυτούς και ηλεκτρολόγος μηχανικός Ισίδωρος Βρούλος κάτοικος Ραχών Ικαρίας, ο οποίος με μια επιστολή του στο ikaria.gr, αποφάσισε να περιγράψει όλα όσα συνέβησαν στη βίλα της εφοπλιστικής οικογένειας, την οποία επισκέφτηκε για επαγγελματικούς λόγους :

“Είμαι ο Ηλεκτρολόγος που ο θετικός στον Κορωνοϊό νεαρός στον Άγιο Πολύκαρπο Ικαρίας με κάλεσε για να του επισκευάσω το σύστημα θέρμανσης του στη βίλα της οικογένειας στο χωριό” αναφέρει ο Ισίδωρος Βρούλος και συνεχίζει “Το Σάββατο 21 Μαρτίου με ειδοποίησε τηλεφωνικά η μητέρα του, να μεταβώ εκεί για να δω τη βλάβη επειδή είχε έρθει ο γιος της από την Αθήνα μαζί με τη κοπέλα του, και το σπίτι ήταν κρύο.

Της απάντησα ότι μπορούσα να πάω την Κυριακή το απόγευμα, εκείνη επέμενε για νωρίτερα αλλά  τελικά δεν μπόρεσα. Την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 18:30 πήγα εκεί φορώντας ΜΑΣΚΑ και ΓΑΝΤΙΑ μόνο και μόνο επειδή ήξερα ότι είχε έρθει την Παρασκευή 20 Μαρτίου με το πλοίο. Όταν μου άνοιξε ο νεαρός  ένιωσε έκπληξη επειδή φορούσα ΜΑΣΚΑ και ΓΑΝΤΙΑ και έσπευσε να φορέσει και αυτός (Αν δεν φόραγα μάλλον θα έμπαινα έτσι).

Μπαίνοντας μέσα μου έκανε πολύ εντύπωση αριστερά το πάσο της κουζίνας που ήταν γεμάτο Αντισηπτικά και διάφορα φάρμακα. Στη συνέχεια κατεβαίνοντας στη σκάλα για το λεβητοστάσιο, μου έκανε πάλι μεγάλη εντύπωση ότι οποιονδήποτε διακόπτη πατούσε αυτός (ακόμα και τον θερμοστάτη του καλοριφέρ) η κοπέλα του έτρεχε αμέσως από πίσω να τον ψεκάσει με κάποιο σκεύασμα και στη συνέχεια τον σκούπιζε με ένα υγρό μαντηλάκι. Μάλιστα αστειεύτηκα και του είπα ότι το “παρακάνει’’.

Μιάμιση ώρα μετά αφού αποκατέστησα τη βλάβη πληρώθηκα και έφυγα. Τα γάντια αναγκάστηκα να τα βγάλω 3 φορές, 2 κατά τη διάρκεια της εργασίας και μια κατά τη πληρωμή. Στη συνέχεια ήρθα σπίτι μου συνεχίζοντας φυσιολογικά τη ζωή μου με τη σύζυγο μου και τα 3 παιδιά μου. Τη Τρίτη 24 Μαρτίου γύρω στις 23:30 με πήραν τηλέφωνο από το Κέντρο Υγείας Ευδήλου για να με ενημερώσουν ότι (βάση της ιχνηλάτησης που έγινε) ήρθα σε επαφή με πιθανό κρούσμα Κορωνοϊου και ότι θα πρέπει να λάβω τα προβλεπόμενα μέτρα.

Καταλαβαίνετε λοιπόν την αγωνία που βιώνω εγώ και η οικογένεια μου από τότε και πόσο μάλλον από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε το θετικό του δείγματος. Από εκείνη τη μέρα εννοείται ότι εγώ και η οικογένεια μου είμαστε σε εθελοντική καραντίνα στο σπίτι με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό (ψυχολογικές-οικονομικές κτλ). Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 21 Μαρτίου γύρω στις 16:00 τον είχε
επισκεφθεί ο υπάλληλος του πρατηρίου καυσίμων Αν.Τσ. στον οποίο αναφέρθηκε από τον επιστάτη του κτήματος ότι ο νεαρός ήταν ΑΔΙΑΘΕΤΟΣ.

Το ίδιο ανέφερε και η μητέρα του στην σύζυγό μου όταν επικοινώνησαν την Τετάρτη 25 Μαρτίου ότι δηλαδή το Σάββατο 21 Μαρτίου ο νεαρός είχε “δέκατα’’ και επίσης ότι είχε επισκεφθεί την Ινδία και τη Σουηδία. Τελειώνοντας θέλω να αφήσω τα συμπεράσματα σε εσάς. Δεν ξέρω αν έφερε αυτός τον Κορωνοϊό στην Ικαρία (αυτό το ξέρει μόνο ο Θεός). Αυτό που γνωρίζω είναι ότι αυτός και πιθανότατα η μητέρα του ήξεραν ότι υπήρχε πρόβλημα. Τώρα τα περί καραντίνας 14 ημερών για αυτούς που έρχονται από έξω τελικά απ’ότι φαίνεται είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό συνείδησης και παιδείας.
Εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου τα περαστικά στο νεαρό και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ όλους αυτούς, που ενώ δίνει τη μάχη του τον βρίζουν και τον καταριούνται.

Και επειδή “όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν την ψυχολογική πίεση το άγχος και την αγωνία που βιώνω εγώ και η οικογένεια μου όλες αυτές τις ημέρες (που αργούν να περάσουν) εύχομαι να μην τις ζήσει κανένας. Δεν μπορώ να χωνέψω ότι χωρίς να με προειδοποιήσει αυτός η μητέρα του με βάλανε μέσα στο σπίτι αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ας περάσουμε όλοι αυτή τη φουρτούνα και πρώτα από όλα αυτός που δίνει τη μάχη του και όλα θα μπούνε στη θέση τους. Καλό κουράγιο σε όλους! Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας”.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα