Κορονοϊός - Ιερώνυμος: Προσευχηθείτε στο σπίτι σας - Κάντε κουράγιο

Όλοι μαζί πρέπει να προστατεύσουμε την ιερότητα της ζωής μας και των συνανθρώπων μας», διεμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μέσω του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ2.

ΟΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη Θεία Πρόνοια, αλλά και στην προσωπική ευθύνη του κάθε χριστιανού για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως και του αγαθού της ζωής, ενώ υποστήριξε πως ο άνθρωπος με την αλαζονική του συμπεριφορά ρύπανε ολόκληρο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα οι τραγικές συνέπειες να απειλούν σήμερα και τον ίδιο.

Κατόπιν, έκανε λόγο για την έκτακτη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία προέτρεψε τους πιστούς σε κατ' οίκον προσευχή, αλλά και για τα προληπτικά μέτρα που έλαβε για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της αόρατης απειλής του ιού.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, στο διάγγελμά του συνέστησε στους πιστούς να αποφεύγουν τον κοινό εκκλησιασμό και να περιορίζονται σε προσευχή στο σπίτι, ενώ παράλληλα τους κάλεσε να κάνουν κουράγιο.

Τέλος, επαίνεσε και ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τους κρατικούς λειτουργούς για τις θυσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλουν. Μάλιστα, επισήμανε ότι παρακολουθεί με αγωνία και συγκίνηση την προσπάθειά τους και τους ευχήθηκε δύναμη, υγεία και κυρίως κουράγιο σε όλους.

Ακολούθως, σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το μήνυμά του, σημείωσε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος συντονίζει τις ενέργειες, αλλά είναι ίσος μεταξύ των άλλων και πρέπει να υπάρχει η έγκριση της πλειοψηφίας της ΔΙΣ ή της Ιεραρχίας για οποιαδήποτε ενέργεια».

Τέλος, σχετικά με την αναστολή των Ακολουθιών ενόψει της εορτής του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε πως ο πόνος κληρικών και λαϊκών είναι μεγάλος και παρακαλεί την Πολιτεία να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να υπάρξει διευκόλυνση και στην ψυχική ανάταση των ανθρώπων που είναι τόσο κουρασμένοι και το επιθυμούν.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα