Έβρος: Ενισχύεται με συρματόπλεγμα ο φράχτης στα σύνορα

Έβρος: Ενισχύεται με συρματόπλεγμα ο φράχτης στα σύνορα

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου από το πρωί της Κυριακής ελληνικά στρατιωτικά φορτηγά μεταφέρουν αντιαρματικές πλάκες με σκοπό να ενισχύσουν τον φράχτη.

Από τις 18 Φεβρουαρίου οπότε και η Άγκυρα, εκβιάζοντας την ΕΕ για να της παράσχει βοήθεια στη Συρία, ανακοίνωσε πως δε θα ανακόπτει τις προσφυγικές ροές, πλήθος προσφύγων βρίσκεται συγκεντρωμένο από την πλευρά της Τουρκίας, επιχειρώντας επί ημέρες τώρα να περάσει στην ελληνική πλευρά, αναζητώντας έναν διάδρομο προς την Ευρώπη.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο και τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε ξανά χρήση χημικών από την τουρκική προς την ελληνική πλευρά.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, είδαν το φως της δημοσιότητας βίντεο -ντοκουμέντα που καταδείκνυαν την προκλητική τακτική της Άγκυρας.

Σύμφωνα με αυτά τουρκικό τεθωρακισμένο επιχειρεί να τραβήξει τον φράχτη στα σύνορα.

Κατόπιν τούτου, το φως της δημοσιότητας είδαν βίντεο που δείχνουν τις ελληνικές δυνάμεις να επιχειρούν προς ενίσχυση του φράχτη.

Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το MEGA και μαρτυρίες που προκαλούν προβληματισμό για το πού θέλει να το πάει η Τουρκία δίνουν καθαρά το περίγραμμα του τι συμβαίνει στα σύνορα τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA οι επιθέσεις με καπνογόνα και άλλα μέσα από την πλευρά της Τουρκίας και οι διάσπαρτες φωτιές κατά μήκος των συνόρων στις Καστανιές συνεχίζονταν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Τις τελευταίες ώρες, δε, από την πλευρά της Ελλάδας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ενίσχυση των συνόρων με πλέγματα και σιδερένιες κατασκευές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα