Κλειστά σχολεία στην Αθήνα λόγω κορονοϊού. Καθηγήτρια το 4ο κρούσμα

Κλειστά σχολεία στην Αθήνα λόγω κορονοϊού. Καθηγήτρια το 4ο κρούσμα

Προσπάθειες να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού γίνονται από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, και μετά την διαπίστωση ότι το 4ο κρούσμα κορονοϊού είναι καθηγήτρια που έκανε ιδιαίτερα σε μαθητές αποφασίστηκε να κλείσουν σήμερα με απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας σχολεία σε περιοχές της Αττικής.

Έτσι, μετά από απόφαση των δυο υπουργείων κλειστά είναι τα εξής σχολεία:

4ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

Τα σχολεία όπως αναφέρεται θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 28/2, για προληπτικούς λόγους. Αναφέρεται επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορονοϊό.

Το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα και το δεύτερο στην Αθήνα ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (28.02.2020) το υπουργείο Υγείας.  Πρόκειται για 36χρονη Ελληνίδα που πρόσφατα είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, εμφάνισε ήπια συμπτώματα. 

Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Αττικόν νοσοκομείο. 

Το περιστατικό διαγνώστηκε στο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. 

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. 

Η νέα ενημέρωση θα γίνει μετά το τέλος της συνεδρίασης, στις 12:30 στο υπουργείο Υγείας, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Υπενθυμίζεται πως χθες είχε γίνει γνωστό πως φίλη της 40χρονης, του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Αθήνα, είχε εξεταστεί και περίμενε τα αποτελέσματα της εξέτασης για το αν έχει προσβληθεί από τον ιό. 

Στο μεταξύ, αρνητικά βγήκαν τέσσερα βραδινά δείγματα από παιδιά, τα οποία σχετίζονταν με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ (σ.σ. τον γιο της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη, που είναι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα), σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Κορονοϊός: Τέταρτο κρούσμα στη χώρα μας και δεύτερο στην Αθήνα

Ανακοινώνεται το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε ...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα