Πρώτα ξυλοφόρτωσαν τον 17χρονο στον Βύρωνα και μετά έβγαζαν σέλφι μέσα από το Τμήμα

Πρώτα ξυλοφόρτωσαν τον 17χρονο στον Βύρωνα και μετά έβγαζαν σέλφι μέσα από το Τμήμα

Κανένα ίχνος μεταμέλειας αλλά και συνείδησης του τι έπραξαν, φανερώνει η selfie που τράβηξε φίλος των τριών εκ των οκτώ προσαχθέντων

Μια άκρως προκλητική selfie που τράβηξε φίλος των τριών εκ των οκτώ προσαχθέντων, ενώ βρίσκονταν στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα, για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα είδες το φως της δημοσιότητας από το site «vyronasnews.gr», που αποκάλυψε και το θέμα.

Όπως φαίνεται στη σχετική φωτογραφία, νεαρός, ο οποίος είχε πάει για συμπαράσταση στους φίλους του που κρατούνταν στο τμήμα στο τμήμα για την υπόθεση ξυλοδαρμού 17χρονου, ανέβασε τη φωτογραφία σαν story στο instagram, με τους τρεις προσαχθέντες στο βάθος, η οποία συνοδεύτηκε με την υβριστική φράση «Τ’ αδέρφια μου δεν μασάνε π…..ες!». Κανένα ίχνος μεταμέλειας αλλά και συνείδησης του τι έπραξαν, φανερώνει η selfie που τράβηξε φίλος των τριών εκ των οκτώ προσαχθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος μαθητής δέχτηκε επίθεση από ομάδα ατόμων του σχολείου του και εξωσχολικούς, επειδή προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδερφή του από το bullying που δεχόταν καθημερινά. Σύμφωνα με το ίδιο site, ο μαθητής χτυπήθηκε με σιδερογροθιές και κλειδιά. Ο 17χρονος φέρεται να χτυπήθηκε μπροστά στους καθηγητές και παραλίγο να χάσει το μάτι του.

Την Πέμπτη (13/02) πήγε στο σχολείο και η η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε ότι έχουν ήδη επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα στους μαθητές που βιαιοπράγησαν.

O Γιάννης Καλαϊτζίδης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ανέφερε ότι πρόκειται για «σκηνικό ακραίας επιθετικότητας», ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι το επεισόδιο έγινε παρουσία καθηγητών μέσα στο σχολείο, όπως δείχνουν οι μαρτυρίες. «Ο ξυλοδαρμός του δεν ήταν απλά με γροθιές, αλλά με αιχμηρά αντικείμενα», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, ο οποίος σημείωσε ότι μεταξύ των δραστών είναι και μαθητές της Γ’ Γυμνασίου.



Για το περιστατικό πήρε θέση με ανακοίνωση και η διεύθυνση του σχολείου αναφέροντας:

«Τη Δευτέρα 10/2/2020 συνέβη στο σχολείο μας περιστατικό σοβαρού ξυλοδαρμού μαθητή μας από ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, με τη συμμετοχή και δυο μαθητών του Λυκείου μας.

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου αντέδρασαν άμεσα, επεμβαίνοντας στο περιστατικό, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες στον μαθητή και καλώντας τους γονείς του, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Την επόμενη ημέρα συνεδρίασε ο σύλλογος των καθηγητών και αποφάσισε την τιμωρία των δυο μαθητών όπως και τη λήψη όλων των παιδαγωγικών μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Προχώρησε επίσης στον προγραμματισμό δράσεων για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα από τα ελάχιστα συμβάντα βίαιης συμπεριφοράς μεταξύ μαθητών στη μακροχρόνια λειτουργία του σχολείου μας, το οποίο μας προκαλεί συναισθήματα θλίψης και ανησυχίας. Κυρίως, επειδή συνέβη σε ένα σχολείο της Αθήνας, το οποίο επί σειρά ετών έχει επιτύχει την αρμονική συνεργασία καθηγητών, μαθητών και γονέων, τη συνεχή παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας και την ανάληψη πολλαπλών δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης».

Σημειώνεται ότι άνθρωποι του site «vyronasnews.gr» έχουν καταγγείλει πως έχουν δεχθεί απειλές λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Πηγή: vyronasnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα