Μυτιλήνη: Επεισόδια από ομάδα νεαρών με κράνη και ρόπαλα

Μυτιλήνη: Επεισόδια από ομάδα νεαρών με κράνη και ρόπαλα

Ομάδα 20 περίπου νεαρών με κράνη και ρόπαλα αναστάτωσαν χθες το βράδυ το κέντρο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαίωσαν αστυνομικές αρχές, τις πρώτες μετά τα μεσάνυχτα ώρες οι συγκεκριμένοι νεαροί ήλεγχαν στους δρόμους περαστικούς Έλληνες και ξένους, ενώ επιτέθηκαν και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν φοιτητές και εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης.

Σε όλες τις περιπτώσεις επενέβη η Αστυνομία. Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν.

Σημειώνεται, ότι η ίδια ομάδα νεαρών, πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με ρόπαλα λειτούργησαν στο χωριό της Μόριας χθες αργά το απόγευμα και το βράδυ. Ελέγχοντας σπίτια και μαγαζιά, εάν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ. Επιβεβαιώνεται επίσης, ότι έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ, στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο. Και σε αυτήν την περίπτωση, επενέβη η Αστυνομία μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.

Επίσης, η Πυροσβεστική επενέβη σε περίπτωση ανάφλεξης υλικών σε ερειπωμένη κατοικία που προήλθε από ρίψη βεγγαλικού! Φωτιά κατέκαψε και άλλη ερειπωμένη κατοικία στη Μόρια, προχθές Δευτέρα το βράδυ. Τέλος, σήμερα με ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Μόριας έγινε γνωστό, ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

 

news