Βεντέτα Μαυροβούνιων μαφιόζων η διπλή δολοφονία στη Βάρη - Βρέθηκαν πάνω από 20 κάλυκες

Βεντέτα Μαυροβούνιων μαφιόζων η διπλή δολοφονία στη Βάρη - Βρέθηκαν πάνω από 20 κάλυκες

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο αποδίδουν σερβικά ΜΜΕ τη δολοφονική επίθεση σε ταβέρνα στην Βάρη.

Πάνω από 20 κάλυκες των εννέα χιλιοστών έχουν βρει οι αστυνομικοί στον τόπο του διπλού εγκλήματος που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής, στη Βάρη.

Οι κάλυκες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, σε έκνομες ενέργειες.

Τέσσερις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά μπήκαν μέσα στην ταβέρνα, πλησίασαν στο τραπέζι όπου έτρωγαν δύο οικογένειες και μπροστά στα μάτια των τριών μικρών παιδιών -ηλικίας έξι έως δέκα ετών- πυροβόλησαν και σκότωσαν τους δύο άνδρες.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμβόλαιο θανάτου και ψυχρή εκτέλεση.

Μία γυναίκα νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας με ελαφρύ τραύμα στο μηρό, από εξοστρακισμό σφαίρας. 

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο.

Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.

 Τι ψάχνουν οι αστυνομικές αρχές - Τα σενάρια που εξετάζουν

Συμβόλαια θανάτου, ξεκαθάρισμα λογαριασμών που σχετίζεται με λαθρεμπόριο τσιγάρων, καυσίμων ή ακόμη και ναρκωτικών εξετάζουν κατά σειρά προτεραιότητας οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία δύο ανδρών από τη Σλοβενία και το Μαυροβούνιο σε γνωστή ταβέρνα της Βάρης.

Οι κινήσεις των τεσσάρων εκτελεστών και το δολοφονικό τους αποτέλεσμα καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος του καταστήματος, το οποίο αναλύουν οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", αναζητούν κι άλλο υλικό από κάμερες της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τον τρόπο και το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής τους.

Οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κασκόλ και κουκούλες μπήκαν στο κατάστημα λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα της Κυριακής την ώρα που στο εσωτερικό του βρίσκονταν τουλάχιστον έξι παρέες πελατών. Προσέγγισαν την παρέα των δύο ανδρών, υποψήφιων στόχων που κάθονταν μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Τουλάχιστον δύο από αυτούς χωρίς ενδοιασμούς, έβγαλαν πυροβόλα όπλα και πυροβόλησαν τουλάχιστον 10 φορές εναντίον τους από κοντινή απόσταση, στοχεύοντας στα κεφάλια και τα στήθη τους, ενώ οι άλλοι δύο εμφανώς οπλισμένοι επιτηρούσαν τους υπόλοιπους θαμώνες ως ομάδα υποστήριξης των δολοφόνων. Όταν τα θύματα έπεσαν αιμόφυρτα στο πάτωμα, εκείνοι τράπηκαν σε φυγή με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι επιβιβάστηκαν σε μαύρο όχημα και διέφυγαν αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Άτομα που είχαν δει τα θύματα αναφέρουν σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", ότι εμφανίζονταν ευκατάστατα, ενώ στη συγκεκριμένη ταβέρνα έτρωγαν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα κάτι που φαίνεται να γνώριζαν οι δράστες. Οι αξιωματικοί θα προβούν σε κατ' οίκον έρευνες των θυμάτων εξετάζοντας ευρήματα και στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες, ενώ ανασύρουν τους φακέλους τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχαν απασχολήσει ελληνικές και ξένες διωκτικές αρχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα